O
olus353
WITAM! obecnie przebywam we Wielkiej Brytanii i mam problem z rachunkiem za wode,mianowicie miszkalam wraz z mezem dwa lata temu z dwoma kuzynami w tym jeszcze byla z nami dziewczyna jednego z kuzynostw, wynajęliśmy w 5 mieszkanie , oczywiście wszyscy byliśmy na umowie.Umówiliśmy sie ze będziemy składać sie na czynsz w tym jeden z kuzynostwa bedzie placil czynsz i rachunki (pieniędzmi które mu dawaliśmy)okazuje sie teraz ze nie placil nic ani Council ani wody ,ktora to teraz przysyla nam listy na tylko moje imie i nazwisko rachunek za wode do slaty natychmiastowo malo tego byl u nas pan.po zaplate za ten rachunek tlumaczylismy z mezem temu panu ze nie mamy tych pieniedzy po za tym jestesmy na umowie w 5 osob i dla czego mu mamy placic te pieniadze tymbardziej ze sie skladalismy a kuzyn mial placic wszystko co sie teraz okazuje dawalismy pieniadze a nic nie jest uregulowane i to zamiast ich sciaga nas,nie wiemy co mamy w tej kwesti zrobic ,pan ktory byl u nas po.zeby kontaktowac sie z woda odhaczywszy ze nie zapłaciliśmy poszedl.Rozmawialsimy z kuzynem ktory mail to wszystko olpacac po.ze on nam nie da zadnych pieniedzy i dalje wpiera ze placil ale potwierdzenia wplaty nie ma.dziwi mnie fakt ze na umowie jestesmy wszyscy a akurat nas za to scigaja,malo tego ja nigdy nie widzialam zadnego rachunku na siebie w domu,wiec wychodzi na to ze wszystko zabieral i chowal..prosze o pomoc co robic??