Zaległe wypłaty stypendium

• Autor wątku Autor wątku heksi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

heksi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
W pazdzierniku skladałam wniosek o przyznanie stypendium socjalnego na mojej uczelni na semestr zimowy, moj wniosek został rozpatrzony negatywnie gdyż były jakieś braki w dokumentach, ale ja wszystkie dokumenty doniosłam w terminie 14 dni jak bylo napisane w regulaminie i złozyłam odwołanie. Po bardzo długim zwlekaniu, w lutym komisja stypendialna zebrała się rozpatrzyla wniosek pozytywnie i przyznała mi stypendium. Otzymałam wpłatę za miesiąc luty. Moje pytanie brzmi czy oni powinni mi wypłacić zaległe pieniądze za wszystkie miesiące od pazdziernika skoro skladalam stypendium na caly semestr???????? Czy wpłaty są dopiero od miesiąca przyznania, zalezy to od uczelni czy od prawa stypendialnego ????

Na mojej uczelni stypendium przyznawane jest od miesiąca, w którym podanie zostało rozpatrzone pozytywnie. Ale w Twoim przypadku spróbowałabym napisać odwołanie do Komisji Stypendialnej o wypłatę za poprzednie miesiące, ponieważ dokumenty dostarczyłaś w terminie przez nich wskazanym. Może to coś da;)

Powrót