zaległość Vat w niemczech

• Autor wątku Autor wątku czeczen13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czeczen13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
dzień dobry
W roku 2013 i 2014 miałem spółke gbr w Niemczech. NA chwile obecną mamy 20 000€ nie zapłaconego vat. W sierpniu wymeldowałem gewerbę i rozwiązaliśmy spółkę. teraz wróciłem do Polski i pracuje w firmie polskiej. CZy jest mozliwość, że niemiecki sąd wejdzie mi na konto i bedzie zabierał mi część wynagrodzenia? Jaką kwotę mogą mi zabrać na miesiąc? Kiedyś kolega mi powiedział ze ma 25 000€ zadłużenia vat w de i nadal mieszka w DE, nie zarabia więcej niż 1700€ i nie zabierają mu nic. CZy to prawda?
dziękuję

dzień dobry
W roku 2013 i 2014 miałem spółke GBR w Niemczech. Klient u którego wykonywaliśmy usługę nie spodobało mu sie wykonanie i pozwał nas do sądu. Na tą chwilę nie ma spółki w Niemczech bo się rozwiązała.ja wróciłem do kraju, kolega został i otworzył nową spółke na byłym adresie naszej spółki. Teraz tam przyszło zawiadomienie z sądu ze mamy sprawę sądową. Pytanie- czy jak się nie wstawię na sprawę sądową to coś mi grozi ze strony prawa DE? wymeldowałem się w sierpniu. Czy niemiecki sąd może wejść mi na wynagrodzenie Polskie, bo teraz pracuje w polskiej firmie? Jaką kwotę mogą mi zabierać z wynagrodzenia?
dziekuję

Powrót