Zaliczka alimentacyjna!!

• Autor wątku Autor wątku dzwandzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzwandzia

Użytkownik
Odpowiedzi
314
Prosze o szybka odpowiedz bo czas mnie goni.
Mojej zonie przyznano zaliczke alimentacyjna na dzieci.Mialem wtedy problemy finansowe,i nie placilem pelnych alimentow.Wszystko rozumiem,ale sadze ze zona nie przedstawila wszystkich swoich zarobkow do Pomocy spolecznej i dlatego przyslugiwala jej zaliczka alimentacyjna,bo sadze ze przypadalo na jedna osobe wiecej niz 500 pare zlotych w jej gospodarstwie domowym.Prosze mi powiedziec czy moglbym i gdzie moge to sprawdzic,czy wykazala wszystkie dochody.

Przepraszam ale nie mogę sie powstrzymać.
..a teraz Ty jako prawy obywatel naszego kraju musisz donieść wielkiej zbrodni jaką Twa żona uczyniła

Prosze zauwazyc ze pisze w czasie przeszlym,teraz ja musze splacac to co ona wziela i dlatego chce wiedziec czy rzeczywiscie slusznie dostala a te wscibskie uwagi wcale mnie nie ruszaja,a wrecz zycze osobie o nicku akunikowska to co ja przeszedlem .
A tak na przyszlosc to nikt nikogo nie zmusza do bycia na tym forum,a napewno nie do odpowiadania!

[cytat="dzwandzia"]teraz ja musze splacac to co ona wziela[/cytat]
więc spłaca Pan to co Pan nie był wstanie dać wówczas, a dała gmina
[cytat="dzwandzia"] te wscibskie uwagi wcale mnie nie ruszaja,a wrecz zycze osobie o nicku akunikowska to co ja przeszedlem[/cytat]
ugryze się w język
[cytat="dzwandzia"]A tak na przyszlosc to nikt nikogo nie zmusza do bycia na tym forum,a napewno nie do odpowiadania![/cytat]
no właśnie

Tak zgadzam sie ze splacam to co ja kiedys nie moglem dac,ale splacam to podwojnie,poniewaz do pomocy spolecznej raz a drugi to zalegle alimenty!!

[cytat:56ot82si]
ale splacam to podwojnie,poniewaz do pomocy spolecznej raz a drugi to zalegle alimenty!!
[/cytat:56ot82si]
Nie podwójnie tylko ma Pan dwóch wierzycieli zamiast jednego .
To że żona pobiera zaliczkę alimentacyjną , nie oznacza że ma Pan "podwyższoną kwotę"...Alimenty zostały teraz rozdzielone 1. dług w /wys zaliczki alimentacyjnej w stosunku do MOPS-u
2. dlug wobec dziecka to wysokośc alimentów minus zaliczka alimentacyjna
Doliczy Pan do tego kwote zaleglych alimentow , gdy dzieci nie otrzymywały ich , dodatkowo dla komornika 15% od zasadzonej kwoty(co miesiac)-za prowadzenie egzekucji , i odsetki i wszystko jasne dlaczego tak dużo ....
Zaliczka alimentacyjna nie zostala przyznana by Panu szkodzić , tylko by pomóc dzieciom i by matka mogla dostawać choć częśc zasadzonych alimentów skoro Pan z tego obowiazku nie umiał sie wywiązać...

Powrót