Założenie Sklepu

• Autor wątku Autor wątku norman0203
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

norman0203

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!
Mam pomysł na własny interes. Chciałbym założyć własną jednoosobową firmę i sprzedawać markową odzież na allegro. Pisałem już do kilku producentów od których chciałbym zaopatrywać się w odzież. Niestety odpisała mi tylko jedna z nich. Wymagają aby sklep był stacjonarny itp. Nie interesuje ich sprzedaż w internecie. Chciałbym się dowiedzieć czy aby zamawiać produkty w hurtowych cenach muszę mieć sklep stacjonarny? Czy to zależy tylko od producenta? Chciałbym sprzedawać puki co tylko na allegro, nie zamierzam zakładać sklepu stacjonarnego ponieważ jest to duży wydatek za wynajem itp i nie stać mnie na to. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam.

Fatalny dział. Potencjalny sklepik internetowy i problematyka spółek handlowych...

Świadczy to o tym, że nie zadałeś sobie trudu, żeby przejrzeć choćby pobieżnie forum i znaleźć odpowiedni dział. Twoje pytanie nie ma wymiaru prawnego.

Dana firma może mieć swoją politykę dotyczącą wizerunku i po prostu nie życzyć sobie sprzedaży przez internetowe sklepiki. Takich przykładów jest pełno. To czy, możesz w jakiejś hurtowni zaopatrzyć się w towar nie mając sklepu stacjonarnego (posiadając oczywiście działalność gosp.) zależy od tej hurtowni - nie mają przymusu sprzedawania Tobie towaru.

Powrót