zamienia kary odbycia aresztu na kare pienię

• Autor wątku Autor wątku domink84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

domink84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie czy wie ktos może jak zamienic kare odbycia aresztu na kare finansowa?? Bo moj brat ma problem dostał juz pismo ze wstawieniem sie do aresztu i czy mozna to jakoś zmienic na kare finansowa czy juz nic nie mozna zrobic. BO on mial do odpracowania 240 godzin dla użytytku publicznego i nie wykonał tego i stąd taki problem. Cyz jest szansa na odwołane sie od wyroku aresztu czy juz nic nie mozna zrobic. Bardzo prosze o odpowiedz pomcie ..

Chodzi raczej o stawienie się do aresztu celem odbycia kary w zakładzie karnym. To tylko takie małe sprostowanie co do nazewnictwa... a dalej niech mądrzy potłumaczą :what:
Chociaż myślę, że mógłby napisać do sądu pismo z wyjaśnieniem dlaczego nie odpracował (mam nadzieję, ze miał poważne powody) i np. zobowiązać się do odpracowania ich w takim to a takim czasie i równocześnie poprosić o zawieszenie wykonania kary pozbawienia wolności do tego terminu. W dodatku szybko, bo znając terminy w sądach już ma małe szanse na zdążenie z tym.

Mi się wydaje, że mu sąd zamienił ograniczenie na zastępczą karę pozbawienia wolności.
Domyslam się, że brat był wzywany na posiedzenie, ale się nie stawił.
Mógł tez złożyć zażalenie, ale pewnie termin juz upłynął.
Wcześniej mógł też wnosić o zamianę ograniczenia na karę grzywny, ale jak mniemam też zapomniał.

Teraz to nie wiem co zrobić, może Aurelius będzie wiedział.

witam

teraz jezeli juz minal mu termin odwołania sie od decyzji sądu ( 7 dni )

zostaje mu tylko pisac o odrocznie wykonania kary , najlepiej niech zadzwoni do sekcji wykonawczej tego sądu i sie dowie , jak wysle to pismo powinni mu niewystawiac doprowadzenia przez policje , ale to zalezy tylko od danego sądu , bo takie cos wystawic moga

ps. sam tez dostałem bilet , ale napisałem prosbę o odroczenie i nakazu doprowadzenia niewystawili a odroczenie dali także bądz dobrej mysli :ok:

Powrót