C
carlo28
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, złożyłem zamówienie dotyczące opracowania i dostarczenia treści cyfrowych. Umowa została zawarta na odległość. Zgodziłem się na rozpoczęcie zamówienia przed upływem 14 dniowego na odstąpienia od umowy i przyjąłem do wiadomości iż w związku z tym utraciłem prawo do odstąpienia od umowy. W regulaminie jest jeszcze taki zapis - że klientowi nie przysługuje odstąpienie od umowy zgodnie z art. 38 pkt 13, znowelizowanej Ustawy z dnia 30 maja 2014 r., o prawach konsumenta - prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi
w odniesieniu do umów: o dostarczanie treści cyfrowych, które nie są zapisane na nośniku materialnym, jeżeli spełnianie świadczenia rozpoczęło się za wyraźną zgodą konsumenta przed upływem terminu do odstąpienia od umowy i po poinformowaniu go przez przedsiębiorcę o utracie prawa odstąpienia od umowy. Moje pytanie jest takie: minął termin zrealizowana zamówienia o miesiąc - czy mam prawo na odstąpienie od umowy i do zwrotu wpłaconej środków pieniężnych ?
w odniesieniu do umów: o dostarczanie treści cyfrowych, które nie są zapisane na nośniku materialnym, jeżeli spełnianie świadczenia rozpoczęło się za wyraźną zgodą konsumenta przed upływem terminu do odstąpienia od umowy i po poinformowaniu go przez przedsiębiorcę o utracie prawa odstąpienia od umowy. Moje pytanie jest takie: minął termin zrealizowana zamówienia o miesiąc - czy mam prawo na odstąpienie od umowy i do zwrotu wpłaconej środków pieniężnych ?