Zamówienie telefoniczne w restauracji.

• Autor wątku Autor wątku Nolias
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nolias

Użytkownik
Odpowiedzi
176
Witam,

Mam pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi w sieci. Zamówiłem kebaba, czas dostarczenia wynosił 1.5 godziny. Po 1.5 h + 10 minutach dzwonię do punktu i pytam co z zamówieniem: "Dostarczymy w ciągu pół godz.". Minęła godzina i 20 minut i nadal nie ma zamówienia.

Czy mogę w takim przypadku złożyć reklamację, ale tak, żeby też nie pozostać bez jedzenia? Bo nikt normalny nie robi sobie obiadu, jeżeli zamówił coś z dostawą...

Pozdrawiam.

zajrzyj w ich regulamin i do niego sie zastosuj. :beer:

Nie mają regulaminu online, nie mają nawet strony. Zamówienie było składane przez p***.pl, a oni nie odpowiadają za realizację zamówienia Partnera.

Po 4 godzinach oczekiwania na zamówienie zadzwoniłem do lokalu i zrezygnowałem z zamówienia, miałem się skontaktować z pośrednikiem, p***.pl przyjęła reklamację bez żadnego "ale" i dodatkowo dali mi 25% bon na kolejne zamówienie, więc nawet pomimo nieodpowiadania za problemy Partnera stanęli na wysokości zadania i zrekompensowali mi stratę... A lokal po godzinie od złożenia rezygnacji dostarczył mi kebaba i w dodatku chcieli żebym za niego zapłacił... Dopiero jak poinformowałem, że zapłaciłem online, a godzinę wcześniej i tak zrezygnowałem z zamówienia, to dostawca zadzwonił do szefa, który to potwierdził i zabrał kebaba z powrotem...

Jak rozumiem, nie ma żadnej ustawy konsumenckiej chroniącej klientów gastronomii przed zbyt długim oczekiwaniem na zamówienie lub np. zimne zamówienie - tak jak to można reklamować w lokalu na miejscu?

Pozdrawiam.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nolias napisał:
zimne zamówienie - tak jak to można reklamować w lokalu na miejscu?

gosciu w jednym miescie zamawiał pizze nie płacił . zamawial i nie placił. malo tego dostawca zalozyl sprawe dla owego klienta i przegrał. dlaczego? bo dostarczana pizza nie miala swojej temperatury.

wiec składac reklamacje mozna ;)

Powrót