Zamówione meble i odstąpienie

• Autor wątku Autor wątku Darrczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Darrczyk

Witam zamówiłem w sklepie internetowym meble i czas oczekiwania miał wynosić 21 dni roboczych które minęły tydzień temu. Sklep po moich emailach zwodzi mnie iż jeszcze troche,zaraz odbiorą od producenta ,za moment ,jutro i nic z tego . Mam dosyć czekania czy moge odstąpić od umowy? Meble zamówione za pobraniem przy odbiorze. Tu ich regulamin Regulamin - Meble24 coś tam wyczytałem że za rozpoczęte zlecenie bedą koszta jak to jest ?

Jest tak, że jak deklarują termin dostawy to mają się z niego wywiązać. Brak wywiązania to brak realizacji i można od umowy odstąpić.

PS
Na ich stronach nie ma informacji że czas oczekiwania to 21 dni a ni o tym, że to mają być robocze.

W potwierdzeniu złożenia zamówienia który dostałem na email zaraz po kupnie jest napisane : Czas realizacji
21 dni roboczych dodatkowo cena ,co zamówiłem itd. Czyli w razie czego moge odstępować bez żadnych kosztów ? producent już na przykład zrobił meble ( tak mogą mnie przekonywać bym czekał ) ale niestety ich nie otrzymuje być może z winy sprzedawcy. Po prostu mebli nie ma i tyle a słysze tylko w czwartek,piątek,skontaktuje się itd itp. Teraz spodziewam się że byc może wogole za dwa tygodnie przyślą i chce być gotowy na odpowiedź odmowną dlatego pytam bo na wczorajszego email mi nie odpowiedział a dla mnie ten tydzień zwłoki to już przegięcie i czasu nie mam na takie przeciąganie.

Witam

Mam taki problem 30/10/2016 zamówiłam z firmy Stolbart meble na zamówienie, przedstawiciel - właściciel zadeklarował datę dostawy i montażu mebli na 03/12/2016. Ja zgodnie z umowa wpłaciłam 1/3 wartości mebli lecz niestety nie doczekałam się :mad
Co najgorsze właściciel nie kontaktował się 3/12 ze mną. Dostawa miała być na godzinę 12:00. Po 13 zadzwoniłam 3/12 po czym Pan był mega zdziwiony o jaka dostawę chodzi. PO chwili stwierdził iż musi się skontaktować z kierowca. Po kolejnych próbach kontaktu udało mi się uzyskać informacje iż moje meble nie dojada gdyż kierowca, wymusił pierwszeństwo i skasował panu auto plus moje meble. Wcześniej potrzebował Pan 3 tygodnie na złożenie mebli teraz niby ma to złożyć i zrobić na piątek 09/12. Moje pytanie czy skoro umowa nie została nie z mojej winy nie spełniona to czy można zażądać od sprzedającego rabatu na usługę.:what:
Pan słynie z opinii nie dotrzymujących terminu oraz wymyślania bajek co do powodu nie zrealizowania zamówienia. Proszę o pomoc jak mogę rozwiązać problem???

Powrót