zaniżone odszkodowanie - odkup szkody

• Autor wątku Autor wątku yarco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yarco

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,
otrzymałem propozycję od firmy która zajmuje się zaniżonymi wypłatami z tytułu szkody OC na sprzedaż owej szkody. W umowie którą mi przesłano mam wątpliwości co do zwrotów:

- Zbywca tytułem sprzedaży przelewa na X***** wszystkie niezapłacone dotychczas wierzytelności, w tym wierzytelności przyszłe (zwane dalej
„wierzytelnościami”), wynikające ze szkody z dnia w pojeździe marki nr rej. likwidowanej przez
- pod nr akt szkody wobec wszystkich podmiotów zobowiązanych do naprawienia
tej szkody, a w tym wobec sprawcy i jego ubezpieczyciela w zakresie OC albo wobec ubezpieczyciela z tytułu ubezpieczenia AC oraz ewentualnie
innych podmiotów odpowiedzialnych za szkodę, a w tym UFGPBUK

- Zbywca oświadcza, że nie dysponuje wolnymi środkami wystarczającymi do uzyskania wskazanej ekspertyzy technicznej, a nadto celem umowy jest
dochodzenie wierzytelności przez X*****, wobec czego Zbywca upoważnia X*****, a także ewentualnych dalszych nabywców do zlecenia jej
sporządzenia podmiotowi zewnętrznemu, na rachunek X***** lub dalszego nabywcy, a w tym - zgodnie z powyższymi postanowieniami - przelewa
na X***** wierzytelność przyszłą o zwrot tytułem odszkodowania kosztów tej ekspertyzy.

Może ktoś pomoże o co konkretnej chodzi? :?:

Cześć, te zapisy są całkowicie niepotrzebne w cesji wierzytelności, jaką jest szkoda komunikacyjna, ale nie doszukiwałbym się w tym żadnego wałka.

Jak chcesz to prześlij mi dokumenty - przeliczę za ile mogę odkupić. Może będę w stanie zaoferować więcej.

Pozdrawiam

Powrót