Zapłacony a nie dostarczony towar

• Autor wątku Autor wątku wiruswawa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiruswawa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam . Postaram się jak najprościej opisać . W weekend majowy zapłaciłem za towar na ocieplenie domu ponad 8500 zł . Po zapłaceniu kontakt trochę zamarł ale poprzez OLX ustaliłem z Panią że muszę mieć towar do ostatecznie 20 maja czyli piątek bo wchodzi mi ekipa w poniedziałek . Oczywiście kontakt w ogole zamarł . Pani się odezwała że towar dojedzie w poniedziałek . Oczywiście nie dojechał a Pani wysłała Mi tylko kołki . Ekipa uciekła bo towaru nie było , zaliczka przepadła . Udało Mi się dodzwonić któregoś razu do firmy i odebrał właściciel , wytłumaczyłem sprawę , był zdziwiony umówiliśmy że ustali i oddzwoni . po mniej wiecej tygodniu gdyż ponownie kontakt się urwał zaproponował że dostarczy towar na początku czerwca . Podziękowałem i powiedziałem że oczekuję zwrotu pieniędzy gdyż są niekompetentni . Umówiliśmy się że wyślą korektę i zaraz po podpisaniu korekty odeślą pieniądze. Korekta przyszła podpisałem i odesłałem za potwierdzeniem odbioru . Ponownie zero kontaktu do teraz . Czy muszę iść na Policję czy od razu mogę zwrócić sie do jakiejś firmy windykacyjnej . Remont stoi kasy nie ma zaliczka na ekipę przepadła ....

Powrót