zaplanowali rozebranie mojego domu!

• Autor wątku Autor wątku philipek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

philipek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Nieznany nam developer zlozyl w Gminie wniosek o wydanie
warunkow zabudowy na budynek wielorodzinny usytuowany na mojej i sasiadow dzialce, planujac rowniez rozbiorke MOJEGO domu!!!!
Chcialbym jedynie wiedziec, czy istnieje przepis, który uniewaznilby decyzje o warunkach zabudowy na nasza dzialke?
Wiem, ze decyzja o warunkach zabudowy nie rodzi praw do terenu ale wydaje sie, ze decyzja taka godzi w prawo do decydowania o przezanaczeniu mojego terenu, tym bardziej, ze dzialki nie zamierzam sprzedawac, a domu rozbierac!
Decyzja o warunkach zabudowy zostala wydana, zaskarzona do SKO ale Kolegium utrzymalo ja w mocy.
Dodam tylko, ze Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego dla mojego terenu utracil moc (teren nie byl przeznaczony na realizacje celow publicznych).

Czy istnieje przepis, ktory nie pozwala na sformuowanie, ze: "w przypadku realizacji planowanej inwestycji istniejaca zabudowa przeznaczona jest do rozebrania" - jak podaje sie w decyzji?

O decyzję o warunkach zabudowy może wystąpić każdy w stosunku do każdego terenu - nawet nie swojego.
Po prostu ktoś chce się zorientować czy na danym terenie będzie mógł zrealizować jakiś cel chociażby.

Nie oznacza to, że budowa ruszy kiedykolwiek. Ów deweloper musiałby najpierw nabyć tereny pod tą inwestycję.

Proszę napisać dlaczego przeszkadza Panu ta decyzja? Nie wpływa ona na Pana bezpośrednio ani nawet pośrednio.

Powrót