Zaplanowana wizyta komornika

• Autor wątku Autor wątku GoroHonda119922
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GoroHonda119922

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam dzis dostalem list o zaplanowanej wizycie komornila za kwote 740 zl i wiem ze ma jeszcze jedna egzekucje tez na 740 zl moje pytanie jest takie czy moge splacic ten dlug w ratacj i czy komornik przejedzie jak ma do mnie 600km oraz czy moze zajac lodowke,pralke,kuchenke gazowa ktore maja po 6 lat i nie wygladaja dobrze oraz nie sa moje tylko konkubiny ktora nie ma ze mna slubu

Ostatnia edycja:
Czyli jesli dobrze rozumie komornik jak by chcial zajac rzecżu ok i nkubiny ktore maja po 6 lat a ona pokaze mu faktóry to nie bd ma mogla tego zrobic tak. I z kim musial bym sie kontaktowac aby splacic ten dlug w ratach

Na pewno nie ze świętym mikołajem, skoro komornik na wniosek wierzyciela i na podstawie orzeczenia sądu ma wyegzekwować dług.
Oczywiście nikt na jakiekolwiek zobowiązanie nie musi przystać.

Czyli co moze to zajac mimo iz nie jest to moja wlasnoscia

Wszystko jest napisane we wskazanym linku.

Czytalem i jak dobrze rozumie nie moze zajac jej rzeczy tylko moje

To zatem moze zajac ale mozna sievod tego odwolac

A jal zrobi jakies zajecie to od razu to zabiera

dziwne te prawo, jak komornik może zabrać coś co nie jest własności dłużnika.

to jak bym spał i pracował w hotelu to przeszedłby i zabrał rzeczy należące do właściciela hotelu ? i to ma być normalne w tym kraju ?

Gdyby nie było takich przepisów to każdy dłużnik twierdziłby, że telewizor żony, meble mamusi, lodówka tatusia, laptop szwagra, samochód siostry itd. I egzekucja z ruchomości byłaby fikcją.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

też prawda, nikt z moich bliskich nie miał takiej sytuacji, jak w tej sytuacji wygląda to że. Pan X ma komornika mieszka w domu Pana Y. komornik zabiera lodówkę właścicielowi domu ( właś Y) w jaki sposób Y ma odzyskać swoją lodówkę ? która kupił lub ew spłaca raty za nią.

Jest napisane we wskazanym wyżej linku natomiast nigdzie nie jest napisane że zajęcie jest tożsame z zabraniem.

Alr tez sie dowiedzialem ze nie moga byc to stare rzeczy ani nie zadbane bo nie da sie ich sprzedac a tez to dla mnie smieszne zeby jechac tu za 750 zl jak chcialem splacic to w ratach od razu odmowila pani w kancerari wiec to smieszne jak to powiedziala ze pani komornok napewno cos zajmie tylko ze nic nie mamy wartowaswego lodowka pralka kuchenka ktore maja 6 lub 7 lat i wygladaja nie dobrze juz bo uzewane sa. A co jak komornik nic nie zajmie co wtedy bedzie

Ostatnia edycja:
Ile już razy pytający płacił te "raty" i w jakiej % wysokości w stosunku do całości z kosztami, 2-3 razy każda po 25% ?
Dla mnie też śmieszne, żeby tyle dni tracić na pytania za 750 zł

To po co piszesz jak nie chcesz pomoc proste

W czym pomóc, w łączniu się w bólu bo dłużnik olał swoje zobowiązanie i teraz płacze od listopada jakie to śmieszne, że komornik chce przyjechać i egzekwować 750 zł ?
10 dni minęło od założenia tematu.
Przez te 10 dni można było w dorywczej pracy nawet po pracy na zwykłym etacie dawno zarobić i to spłacić.

Poza tym wskazałem właściwy link odnośnie zajęcia ruchomości, jest w nim wszystko napisane.

Dobra wez juz lepiej nie pisz

Powrót