a czemu jch14 uważasz że nie mam? Właśnie przed chwilą rozmawiałam ze znajomą która również ma podobny problem. Tylko w jej przypadku chodzi u używki (konkretnie papierosy). Zakupiła papierosy, które jak się okazało nie były tymi które miała kupić. Była to ta sama nazwa, tylko były tzw."100" (cienkie). Znajoma zapłaciła kartą, i tuż po wyjściu ze sklepu zoriętowała się że to nie te papierosy, które miała kupić. Więc od razu wróciła dosklepu z zamiarem oddania (tych "prawidowych" nie było). Ekspedientka powiedziała jej, że to nie możliwe ponieważ transakcja była wykonana kartą, i miała by brak w kasie (z tego co się zoriętowałam, taką transakcję można wykonać poprzez zwrócenie gotówki na konto), oraz że po odejściu od kasy reklamacji nie uznaje się (tylko że reklamacje takie raczej dotyczą gotówki). I pytanie w imieniu znajomej - czy można zwrócić papierosy i otrzymać zwrot pieniedzy na konto, czy w przypadku tego typu używek nie jest to możliwe (używka- a jednak towar). Jest to sklep monoplowy całodobowy.