Zapłata z góry - Niedokończona praca

• Autor wątku Autor wątku lukjul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukjul

Użytkownik
Odpowiedzi
72
Witam wszystkich przedstawie sytuację wynająłem ludzi do zrobienia wylewki pod garaż, chcieli zapłaty z góry niestety mój błąd ponieważ zapłaciłem zamiast dać zaliczkę. Przyjechali z betonem na początek wjechali mi w ogrodzenie, które uszkodzili, później praca którą wykonali była niedokończona, w ogóle nie pozacierane, wylewka krucha jak tynk gipsowy, kruszy się cała, w niektórych miejscach są dziury. Jeszcze okazało się że byli pod wpływem alkoholu. Czy mogę się domagać zwrotu pieniędzy za zapłaciłem 2500 zł. Była to ekipa, która nie ma zarejestrowanej działalności gospodarczej.

Domagać się możesz ale co z tego wyjdzie to się zobaczy.
Pokwitowali ci chociaż odbiór tych 2,5tyś?

Niestety nie polecił mi ekipę znajomy do którego miałem zaufanie i popełniłem błąd, jak się okazało to jego rodzina zrobili mnie w wała. Jedynie to mam świadków jak biorą pieniądze moja mamę i brat.

lukjul napisał:
... nie polecił mi ekipę znajomy do którego miałem zaufanie ...
Skoro Ci nie polecił to po co ich najmowałeś:?:

PS.
Wiesz co to są znaki interpunkcyjne? Następny tak napisany post skasuję.

Każdy się może pomylić, nie powinno być wpisane "nie" przed polecił. Ale z dalszej części wpisu wiadomo że polecił mi ich znajomy, ale trzeba też troszkę czytać ze zrozumieniem, a nie wbijać komuś szpilę. Wpisuje się tu posty chcą uzyskać pomoc, a nie złośliwość moderatora, że będzie kasował posty.

lukjul napisał:
Każdy się może pomylić, nie powinno być wpisane "nie" przed polecił. ...
Proponuję wrócić do treści regulaminu FP i cieszyć się, że tylko zwróciłem uwagę, a nie od razu usunąłem cały post.

Powrót