ZAPŁATA ZA OC ! pommocy

• Autor wątku Autor wątku ynyboss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

ynyboss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam . dostałem wezwanie do zapłaty za polise ubezpieczeniową OC za samochód. jest to wezwanie od windykatora do zapłaty 461zł... jest to polisa polisa OC za okres 14.05.1012 - 13.05.2013 Wyslalem juz umowe sprzedaży samochodu do unbezpieczalni, co mam zrobic? zadzwonic do tego windykatora i powiedziec ze wyslalem ta umowe zeby to anulowano?

Koniecznie zadzwoń a najlepiej pojedź tam osobiście i weź jakieś poświadczenie że byłeś w tej ubezpieczalni i zgłosiłes fakt sprzedaży auta.Najlepiej napisz odrecznie zawiadomienie o sprzedaży i złóż u ubezpieczyciela z poświadczeniem kopi tego zawiadomienia . Trzymaj to latami w domowym archiwum bo kiedyś może przyjść pismo od windykatora że zalegasz ze składką wówczas pokazujesz takie poświadczenie że sprawa jest zamknieta i śpisz spokojnie .Nigdy nie działaj w żadnej sprawia na "telefon" bo przegrasz z prawem na wszystko zbieraj kwitki i skrzętnie przechowuj latami.Ja mam podobny problem z Wartą po 11 latach przypomnieli sobie że coś im zalegam wówczas nie składało sie pism .scigała mnie windykacja w tamtych latach takie windykacje Warta miała we własnym zakresie teraz po takim czasie dostałąm od Firmy Windykacyjnej Intrum która skupuje stare długi że zalegam z zapłata w Warcie !! Dobrze że na piśmie jakie dostałam od windykacji Warty wówczas kazałam postawić sobie pieczęc z data mam przynajmniej poświadczenie że byłam i wyjaśniłam sprawe. Firmy windykacyjne nie patrzą na przedawnienie długu ale liczą na "Bolka" ze się wystraszy i zapłaci już nie aktualny przedawniony dług! trzeba się zawsze liczyć z możliwościa powstawania różnego rodzaju spółek które działają na terenie naszego państwa i niewiele mają wspólnego z praworządnością....

dziekuje za pomoc ;) jutro tam zadzwonie. Pozdrawiam

Powrót