Zaprzeczenie ojcostwa w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku Bethi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bethi

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam mam problem.Żyje z partnerem już jakiś czas chcielibyśmy wziąć ślub.Jednak to nie jest proste bo był żonaty rozwód nastąpił w Niemczech pod koniec 2016 r.Jego zona wyjechała d Niemiec i poznała innego co ma z nim dwoje dzieci na konto mojego partnera gdyż byli formalnie małżeństwem do końca 2016 r a ślub wzięli w 2008 r.Dodam iż małżeństwo trwało do 2011 r później jego zona wyjechała i będąc już z innym partnerem zaszła w ciążę i 2014 r urodziła córkę na konto męża.Kolejne dziecko urodziło się już po rozwodzie pod koniec 2016 r tez uznane ze ojcem jest mąż.Co można zrobić z tym?Dwoje dzieci urodzone w Niemczech partner od dawna z nią nie jest,ona żyje i mieszka z ojcem biologicznym dzieci.Co zrobić żeby dojść prawdy ze ojcem nie jest mój partner.Chcemy się pobrać i mieć dziecko a to wszystko mnie blokuje bo się boje czy ona nie podała partnera o alimenty.Partner od zawsze mieszkał w Polsce dlatego ta sprawa wydaje się trudna bo nie wiadomo co gdzie składać skoro ona mieszka z dziećmi i nowym partnerem w Niemczech.Ja mam dwoje dzieci z małżeństwa teraz boje się jak weźmiemy ślub ze się doczepia Mops pobieram świadczenia na dzieci i alimenty z funduszu i karzą pokazać wyrok rozwodowy a tam dwoje dzieci ma wpisane partner.Nie wiem czy mogę mieć z tego jakieś nie przyjemności.Czy mogą mi coś zabrać na moje dzieci.Partner twierdzi ze było pismo ze była zona mieszka z ojcem biologicznym dzieci ale gdzieś się to zapodziało.Po napisaniu do Niemiec o to nie dostał odpowiedzi tylko o wpłacenie pozostałej części pieniędzy za rozwód.Proszę o pomoc.

Powrót