zaprzeczenie ojcostwa

• Autor wątku Autor wątku dzidka30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzidka30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam serdecznie i prosze o pomoc.Jestem w trakcie rozwodu i dostałam dzisiaj wezwanie na prokuraturę w celu wyjaśnienie o "zaprzeczenie ojcostwa" przez jerszcze mojego męża.Córka ma lat 11 i nie bardzo wiem dlaczego mam wezwanie na prokuraturę i nie bardzo wiem o co chodzi i jak mam udowadniać że to jest jego córka????
Prosze o pomoc

wyglada na to, ze ojciec nagle zwatpil, ze Wasza corka jest jego corka....sad moze zlecic wykonanie badan DNA...pozdrawiam

przepraszam ale pytałam na temat prokuratury a nie sądu w sądzie p. sędzia odrzuciła wniosek małżonka gdyz sam bez mojej zgody i bez mojej obecności wykonał te badania i niewiadomo czy aby napewno mojemu dziecku,pozatym to chyba raczej dziwne że przez 11 lat była jego córką a nagle zakładając mi sprawę o rozwód.....zaprzecza ojcostwa????po co prokuratura ??????????????????????????po 11 latach?

[cytat:143e0q5e]
po co prokuratura ??????????????????????????
[/cytat:143e0q5e]
Gdyż po uływie tak długiego czasu jedynie na wniosek prokuratora takie postępowanie może się odbyć .Normalnie rodzic sam z siebie na wytoczenie sprawy o zaprzeczenie ojcostwa ma 6 miesiecy od momentu przyjscia dziecka na świat.

więc na czym polega ta wizyta u prokuratora.......niby co ja mam wyjasniać że dzieci sąmojego małżonka????qrde nie bardzo rozumiem.......jak mam prokuratora przekonać że moje dzieci to dzieci od męża..... . :what:

Kiedy zjawisz się na wezwanie w prokuraturze, dowiesz się zapewne, co masz zrobić. Przypuszczam, że zostaną zlecone badania DNA - ale pewność zyskasz, kiedy pójdziesz na spotkanie z prokuratorem. Chyba nie ma się czego obawiać, skoro wiesz, że Twoja córka jest dzieckiem Twojego męża, prawda?

jeśli chodzi o badanie to się nie obawiam .....raczej obawiam się o moją córkę......już przechodziliśmy niedawno badania w RODK i bardzo to przeżywała...... raczej nie jestem pewna czy aby to dla jej dobra wyszło....bo co tym razem powiem jej po co nam te badania???bo tata myśli że...... ech normalnie załamka:-(

Pani dzidziu proszę się nie denerwować , skoro mąż wniósł do prokuratury o zaprzeczenie ojcostwa , prokurator musi od pani usłyszeć co na ten temat pani ma do powiedzenia i tylko tyle . prywatne badania ojca nie są brane pod uwagę. niczego pani nie musi udowadniać . to mąż musi dowieść , że nie jest ojcem . jeśli prokurator zleci badania DNA , musi się pani do nich zastosować . a tak prywatnie : to mąż zwyczajnie z panią wojuje . dużo cierpliwości życzę i powodzenia !

Witam serdecznie w mojej sprawie jest podobnie choc nie calkiem.Moj znajomy bedac w zwiazku ze swoja konkubina dal nazwisko jej dziecku, to nie jest jego dziecko i przed zmiana nazwiska na jego dziecko posiadalo nazwisko ojca biologicznego.W tej chwili z kilku przyczyn znajomy rozchodzi sie z konkubina i chce aby jej dziecko nie nosilo jego nazwiska. w jaki sposób ma zalatwic taka sprawe i czy wogole jest to mozliwe dodam ze niebyli po slubie.

witam ponownie.
Cierpliwie czekałam na dalszy przebieg sprawy no i okazało sie że prokuratura odrzuciła wniosek mojego męża, ale wczoraj otrzymałam list z jego kancelarii adwokackiej,gdzie jego adwokat wzywa mnie na stawienie się z córką na badania genetyczne ,jednocześnie informując mnie że brak pozytywnej reakcji spowoduje w tej sprawie wdrożenie wszelkich środków prawnych.Czy ja muszę się zgadzać??przecież to nie prokurator zlecił badania ani sąd,tylko kolejne widzi misię mojego małżonka.Przecież oni dręczą mnie psychicznie i zastraszają.Co powinnam zrobić w tej sytuacji??proszę o cenne rady będe wdzięczna niezmiernie.Dziękuję :(

Ja bym wniosła o jeszcze wyższe alimenty, a na pismo z kancelarii- najlepiej zignorować?To taki chwyt z jego strony.Stac go na kancelarie?- to niech buli większe alimenty jakie tylko możliwe.Wredna jestem ale jak to przeczytałam ,że po 11 latach chce dziecka się wyprzec - no to nie mogłam się powstrzymać :x

naprawdę mogę to zignorować???
:)

[cytat="dzidka30"]naprawdę mogę to zignorować???
:)[/cytat]
Jak najbardziej !!!!!
Skoro prokurator zignorował jego wniosek musiał mieć ku temu podstawy .
A adwotat co? Uważa się za Boga? Jakie konsekwencje , jaka odpowiedzialność , to się w głowie nie mieści :x

jessoo dzękuję ślicznie za odpowiedz :) praktyki mecenasa mojego małżonka naprawdę w głowie się nie mieszczą,za cel obrali sobie aby wykończyć mnie psychicznie-jeszcze raz dziękuję,oj długa droga przede mną jeszcze :roll:

no i witam ponownie niestety... postanowiłam zignorować te wezwanie i.......dzisiaj mój mąż podjechał pod moje mieszkanie dwoma autami i straszył mnie że jeżeli nie poddam się tym badaniom to załatwi mnie :( i po prostu starszył mnie. Proszę mi jasno i dobitnie odpowiedzieć na pytanie :Wezwanie na badania powinnam otrzymać od prokuratora czy też przez kancelarię adwokacką męża.Błagam jestem wykończona psychicznie.Od kogo powinnam otrzymać nakaz wstawiennictwa się na badania genetyczne????
Błagam o odpowiedz :(

bardzo proszę państwa o odpowiedz :help:

Dzidka ...zgłoś to na policję !
Olej kwestię badań DNA....to własne widzi mi się Tojego męża...
Idź na policję , opowiedź tam o całym zajściu!Jeżeli któryś z sąsiadów to widział wskaż go na świadka.
Jeżeli taka sytuacja sie powtórzy od razu telefon i proś o niezwłoczne wysłanie patrolu.

Powrót