zapytanie o alimenty

• Autor wątku Autor wątku jarek1968
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarek1968

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam pytanie, mam 24 letniego syna ,który zaocznie studiuje od 3lat i oprócz tego pracuje, a ja w dalszym ciągu płace alimenty , czy to jest zgodne z prawem ?Czy też mogę zaskarżyć syna o nielegalne pobieranie alimentów na siebie?Proszę oodpowiedzieć na mojego meila.Pozdrawiam.

studiuje więc nie pracuje. A nawet gdyby to kto z pracodawców zatrudni studenta? Wiem coś na ten temat mimo, iż studiowałam zaocznie. Student poświęca czas na pobyt na uczelni, naukę. Jakiś odpoczynek też mu się chyba należy? Tatuś zapomniał jak był na studiach? Raczej syn powinien zaskarzyć tatusia o bezprawne go porzucenie :evil: a teraz uchylanie się od alimentów.

sprostowanie

Przepraszam ale chyba się żle zrozumieliśmy.Ja napisałem że mój syn uczy się na studiach zaocznych{w co drugi wekend} i jest zatrudniony na pełen etat.Czy w takim razie muszę płacić alimenty?

Jeżeli syn studiuje zaocznie i zarabia tyle, że nie jest w stanie utrzymać się samodzielnie to Pan jako ojciec zobowiązany jest do alimentacji do czasu ukończenia studiów, a nawet i nieco dłużej , dopóki syn się całkowicie nieusamodzielni.

To przykre, że ojciec, który porzucił własne dziecko tylko czeka, kiedy zabrać alimenty, a nie myśli jak pomóc temu dziecku, żeby w życiu do czegoś doszło- dobre studia to i lepsza praca, a co za tym idzie i większa perspektywa na lepsze jutro.

:(

No...ta
dowdziecinstwo2jqhu2.jpg

To wszystko przez matki, że dzieci za późno odstawiają od cyca.
Zostaje potem takiemu, byczkowi odruch ssania, do wieku mocno dojrzałego :)

Musisz złożyć do sądu wniosek o zaprzestanie obowiązku alimentacyjnego, bo sam nie możesz przestać płacić. Na sprawę będzie musiał przynieść zaświadczenie o zarobkach i sąd oceni czy należą się alimenty.

[cytat:2x3y02zi]
bo sam nie możesz przestać płacić.
[/cytat:2x3y02zi]
Guzik prawda, można zryzykować 8)

Powrót