A
Agata Strózik
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam serdecznie. Chciałam zapytać o jedną rzecz. Niedawno miałam wypadek samochodowy, jechałam z dziećmi zawieść je do szkoły. Dzieci w wieku 11 i 7 lat. Kiedy ja chciałam zawrócić bo córka zapomniała książki, zaczęłam skręcać w lewo w uliczkę sprawca który jechał kilka aut z tyłu wyprzedzał wszystkie bo się spieszył i uderzył w moje auto z boku z przodu mojego auta. Dość mocno się wystraszyłam i zestresowałam. Dzieci się popłakały ze stresu. Bardzo to wszystko przeżyliśmy. Była policja i uznali go za winnego bo wyprzedzał w miejscu gdzie jest podwójna ciągła. Ja chodziłam po lekarzach ortopeda i neurolog bo miałam skręcenie kręgosłupa w odcinku szyjnym i straszne bóle szyi i kręgosłupa. Chodziłam dwa tygodnie w kołnierzu ortopedycznym. Moje pytanie brzmi: czy jest możliwość złożenia do sądu pisma z powództwa cywilnego i ubiegania się odszkodowania za straty moralne i narażenie na stres przez sprawcę i jak by to mogło wyglądać ? Zdaję sobie sprawę że musiałabym pójść do adwokata i jemu zlecić takie zadanie ale pytam czy istnieje taka możliwość ?