Zapytanie ofertowe

• Autor wątku Autor wątku silasija
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

silasija

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące kwestii rozsyłania mailem zapytań ofertowych, dowiedziałem się bowiem iż aby przesłać droga mailową danej firmie ofertę mojej firmy muszę mieć na to jej zgodę. Mam bazę kontaktów i zwyczajnie zastanawiam się czy użycie jej, tzn rozesłanie emaili z moją ofertą będzie zgodne z prawem. Słyszałem coś również na temat tego iż nie mogę sobie ot tak surfujac po necie pospisywać kontaktów do interesujących mnie firm i dalej powysyłać do nich wiadomości z propozycją współpracy ( maili ofertowych ).
A jeżeli juź muszę uzyskać taką zgodę to czy musi byc to koniecznie np. zgoda uzyskana podczas rozmowy telefonicznej (nienagrywanej rzecz jasna) czy może być to zrobione w takiej formie, że najpierw wysyłam maile z zapytaniem czy mogę przeslać ofertę i po otrzymaniu odpowiedzi mailowej że TAK - wysyłam moją ofertę do zgadzającej się firmy.
Dziękuję bardzo za konkretne odpowiedzi.

silasija napisał:
czy może być to zrobione w takiej formie, że najpierw wysyłam maile z zapytaniem czy mogę przeslać ofertę i po otrzymaniu odpowiedzi mailowej że TAK - wysyłam moją ofertę do zgadzającej się firmy.
Tak będzie OK.Jeśli chcesz więcej informacji to użyj opcji "szukaj" na forum. Było na ten temat z milion razy.

Powrót