Zapytanie

• Autor wątku Autor wątku wisnia609
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wisnia609

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, od 3 miesięcy pracuje na pół etatu w Back werk, stawka 6.50E godz.
razem z chłopakiem wynajeliśmy wspólnie w Koloni mieszkanie (64m) 715e warm. On jest niemcem. a moje zapytanie brzmi czy mogę się starać o jakieś dofinansowanie z kraju? Ponieważ po opłaceniu rachunków ( pół na pół ) zostaje mi na cały miesiąc nie spełna 150e.

Dzieki za wskazówki :roza:

Czy to komedia??..dofinansowanie z RP ?? http://pl.wikipedia.org/wiki/Rzeczpospolita_Pols

O ile Twój tzw "chłopak" jest "niemcem" przysługuje jemu np:"wohnungsgeld" i liczne pomoce socialne(również Tobie o ile jestes zameldowana i legalnie zatrudniona} "niemieckie" !! zgodnie z prawem lokalnym.
A Twoje zapytanie o ile nie jest "złym dowcipem" jest idiotyczne!!!:mad:

Podczas licznych rozmów z niemcami na temat znanej marki polskiej na świecie wszyscy niemcy z którymi rozmawiałem dochodzili do wniosku ,że jedynym znanym na świecie "towarem eksportowym" są "polskie kobiety"..a oni maja np: mercedesy,jacobs...itd. :-D
..smutne ale prawdziwe:(
Tak więc skoro żyjesz z niemcem,który zapewne kasuje od swoich urzędów wszelkie możliwe dodatki za Twoimi plecami zapewne"polko"........i utrzymuje ciebie jak piszesz w stanie "niewolnictwa" i "niewiedzy" prawa lokalnego!!!! to bardzo proszę napisz o tym na forum niemieckim!!! chętnie przetłumaczę "za darmo":mad:

jeszcze jedna historia z życia polsko-niemieckiego..:znałem jedną piękną polską dziewczynę,która "żyła " ..jak to piszesz odnośnie kosztów "pół na pół" z bogatym "niemcem"
on uważał i tak też zrobił!!!..że powinna w ramach oszczędności tzw "sparen"... jezdzić do pracy 10km rowerem w zimie..i tak też się stało!!! usług,które jemu świadczyła nie brał pod uwagę!!!...mój wniosek:...nigdy ale to nigdy nie pojmę dlaczego nasze kobiety tak sie upodlają jesli tylko przekroczą granice najjaśniejszej RP. :(

Dziękuję bardzo :) a tak poza tym nie jestem kobietą a 23 letnim facetem ;]
Pozdrawiam:D

To bez znaczenia:D..ale jeśli pomogłem choć odrobinkę..to się cieszę:serce:..tym bardziej ...jeśli o płeć chodzi masz większe szanse w kraju obecnego pobytu z uwagi na wyższy próg tolerancji lepiej rozwiniętej "cywilizacji zachodu"..powodzenia;)

Powrót