zapytanie

• Autor wątku Autor wątku madzia2012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

madzia2012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
witam moze ktos mi powie czy to jest normalne ze po zawarciu zwiazku malzenskiego małżonek ktory przebywa w zk musi sciagnac obraczke i oddac swojej zonie a inni moga nosic normalnie obraczki co mozna takim czyms zrobic

Osobiście nie wiem bo nie byłem w ZK, ale na wolności to sprawa normalna spowodowana przepisami BHP. Po prostu w niektórych sytuacjach nie można nosić biżuterii. Skoro kazali oddać żonie... to sorry ale komu miał oddać żeby,no nie wiem nie zginęło?

Spotkalem sie z taka sytuacja w ZK na monte w Krakowie. Jednak zrobiono to tylko po to zeby inni wspolwiezniowie czasem sie nie polakomili na obraczke i nie zabrali jej bo na monte niema sie fizycznie dostepu do pieniedzy i wiezniowie szukaja innej "waluty" za ktora moga kupic cos od innych osadzonych na zasadzie wymiany cos za cos. Tak ze mysle ze bylo to dla jego dobra. Chociaz ciekawi mnie co by mu zeobili jak by odmowil

Mojemu mężowi kiedy strażnik powiedział, że musi oddać obrączkę, ten stwierdził że odda tylko jak mu utną rękę i odpuścili.

Czyli na Monte panują jakieś inne zasady jeżeli chodzi dostęp do pieniędzy, niż w innych kryminałach? Jak wysyłam skazanemu znaczki, długopisy jakieś krzyżówki to wszystko jest przehandlowane?

N abramie zanim trafi sie do celi trzeba wszystkie łancuszki kolczyki tel i inne rzeczy oddac nie jest to potrzebne do odsiadki

Powrót