L
lilka09
Witam, w okresie wiosenno - letnim podjęłam pracę. Praca co drugi dzień. Byłam już zarejestrowana w PUP jako bezrobotna bez prawa do zasiłku jak i jeszcze na spotkaniach z Doradcą Zawodowym. Powiedziałam o tym Pracodawcy że potrzebuje umowy jak najszybciej - byłam zbywana i zapewniana że ją otrzymam. Przy kolejnym podpisie poinformowałam Doradcę o podjęciu pracy i w jakim miejscu- usłyszałam tylko żebym starała się o umowę. Po 3ech miesiącach sama zrezygnowałam i odeszłam.
A w tym roku otrzymałam PIT11 do rozliczenia na kwotę 200zł z czego jeszcze odprowadził składki na ubezpieczenie zdrowotne. Parzcież nie posiadam żadnej umowy.
Czy Pracodawca może wystawić PIT11 bez Umowy z pracownikiem ? Czy Ja nie poniosę kary grzywny przez to że składki były odprowadzane w dwóch miejscach? Nie powinnam mieć w tamtym czasie statusu bezrobotnego?
Jestem zdezorientowana, Proszę o radę - opinię
A w tym roku otrzymałam PIT11 do rozliczenia na kwotę 200zł z czego jeszcze odprowadził składki na ubezpieczenie zdrowotne. Parzcież nie posiadam żadnej umowy.
Czy Pracodawca może wystawić PIT11 bez Umowy z pracownikiem ? Czy Ja nie poniosę kary grzywny przez to że składki były odprowadzane w dwóch miejscach? Nie powinnam mieć w tamtym czasie statusu bezrobotnego?
Jestem zdezorientowana, Proszę o radę - opinię