Zarejestrowana w urzędzie pracy. Oświadczenie o zatrudnienie.

• Autor wątku Autor wątku izabela0896
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

izabela0896

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,w dniu dzisiejszym byłam na rozmowie w sprawie pracy wstępnie zostałam poinformowana że zostanę zatrudniona. Również w dniu dzisiejszym miałam spotkanie w urzędzi. Po poinformowaniu pośrednika pracy że zostanę zatrudniona podsunela mi oświadczenie do podpisania że zostanę zatrudniona. Bez chwili namysłu podpisałam kartkę. Lecz teraz zastanawiam się co jeśli do zatrudnienia nie dojdzie? Czy w urzędzie poniose jakieś konsekwencje ?

Wskazała Pani w tym podsuniętym oświadczeniu od kiedy (chodzi o konkretną datę) podejmuje Pani pracę?

Niestety tak z 3 grudnia bo tak poradziła Pani z urzędu.

Proponuję jutro z samego rana skontaktować się z PUP w jakiej formie może Pani wycofać to oświadczenie.

Jeśli się to nie uda na jego podstawie zostanie Pani pozbawiona statusu bezrobotnego z uwagi na podjęcie pracy, to zawsze ma Pani drogę odwoławczą. Odwołanie należy złożyć w formie pisemnej w terminie 14 dni od dnia doręczenia decyzji PUP.

A na przyszłość... jak czegoś Pani nie jest na 100% pewna, to proszę niczego nie "oświadczać". Pani z urzędu pracy nie musi wiedzieć przecież jakie prowadzi Pani rozmowy z potencjalnym pracodawcą.

Ostatnia edycja:
Właśnie chodziło mi czy jedynie mogę mnie wyrejestrować czy coś więcej
Dziękuję za odpowiedź i napewno więcej nic nie podpisze ,)
Pozdrawiam

Powrót