Zareklamowałam telefon za pośrednictwem Biedronki

• Autor wątku Autor wątku bazingaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bazingaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
moja sprawa wygląda następująco:
9 czerwca telefon Myphone oddałam na gwarancji do Biedronki, która spisała protokół reklamacyjny i powinna wysłać tel. do serwisu.
W ciągu 14 dni kalendarzowych nie otrzymałam inf, czy reklamacja uznana, co się dzieje z moim tel.
Po kontakcie z nimi poinformowano mnie że tel jest w naprawie, a inna Pani kierownik mówi, że dopiero weryfikują czy reklamacja uznana, co jak dla mnie jest kompletnym brakiem wiedzy z ich strony.
Mija miesiąc więc pomyślałam, żeby sprawdzic status reklamacji przez strone MyPhone i wyświetliło mi się ino, że 'Zlecenie oczekuje na przekazanie do centrum serwisowego'.

Nie wiem co powinnam w takiej sytuacji zrobić.

Co pisze na ten temat w karcie gwarancyjnej?

Kto jest gwarantem? Sprzedawca czy serwis zewnetrzny?

Karta gwarancyjna poszła do wysyłki razem z telefonem.
Ja oddałam na gwarancję MyPhone, czyli ich serwis. A z racji, że kupiłam tel w Biedronce zrobiłam to przez sklep.
A co w przypadku, gdyby okazało się że przez miesiąc nie wysłali jeszcze tego telefonu i nie dotarł on do MyPhone?

Na stronie producenta masz rozpisane ogolne warunki gwarancji.

przechodziłam przez to wiosną, po ok 6-7 tyg oddali mi naprawiony telefon; żadne ponaglenia nie przynosiły skutku.Potem dowiedziałam się od koleżanki z pracy, że u niej też to tyle trwało. Wygląda, że nic się nie zmieniło...

Według inormacji na stronie producenta, naprawiają telefon w ciągu 14dni, chyba, że nie ma części itp. Ale ja nie mam nawet wiarygodnych inf.czy ten telefon dotarł już do serwisu.
Czyli rozumiem, że to Biedra daje ciała?

Korzystajac z gwarancji powinnas dostarczyc telefon bezposrednio do serwisu producenta.

Zgloszenie przez posrednika wydluza czas.

Poza tym gdybys uwazniej przeczytala warunki gwarancji w tym punkt 1 to byś wiedziała, że:
"....licząc od dnia przyjęcia produktu do Serwisu myPhone (wraz z wypełniona karta gwarancyjna, kopia dokumentu potwierdzającego zakup sprzętu)."

Powrót