Zarzadzenie warunkowo zawieszonej kary

• Autor wątku Autor wątku agusia151289
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agusia151289

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mialam wyrok 6 miesięcy na 3 lata.
16 listopada 2020 r. Minęły właśnie te 3 lata. W czasie cichego tj 23 lutego dostałam prawomocny wyrok w podobnej sprawie na karę pozbawiania wolności (staram się o dozór).
Mam rozprawe 13 maja 2021. Pewnie będę przekładać z przyczyn zdrowotnych. Czy sąd obligatoryjnie po tych 6 miesiącach mimo wszystko odwiesi tą karę ?

tak nieco chaotycznie napisane... jeśli ma być zarządzona kara , to bez względu na okoliczności musi to być w ciągu 6 miesięcy, okoliczności zdrowotne nie będą miały jakiekolwiek znaczenia , będą miały znaczenie dla ewentualnego trafiania do zk ... np. jeśli stan zdrowia jest na tyle zły , że trzeba będzie zk odroczyć . Piszę nieco po ,,omacku".

To napisze jeszcze raz :)

Dostałam wyrok 6 miesięcy na 3 lata.
16 listopada 2020 r. minęły właśnie te 3 lata. W czasie cichego tj 23 lutego dostałam prawomocny wyrok w podobnej sprawie na karę pozbawiania wolności (staram się o dozór).
Mam rozprawe 13 maja 2021 o zarzadzenie warunkowo zawieszonej kary tych 6 miesięcy
I tu właśnie moje pytanie czy jeśli jakimś cudem uda mi się przesunąć rozprawę to jak minie ten okres 6 miesięcy cichego to sąd mimo wszystko odwiesi tą karę?

Wyda wyrok bez twojej obecności, aby wyrobić się w terminie

Dokładnie. To jest kwestia jednego posiedzenia, a sam przedmiot sprawy jest bardziej techniczny niż etapowy, więc spodziewałbym się raczej sytuacji, w której ręką sprawiedliwości nie pogłaszcze Cię po głowie za kolejny wybryk.

tak jak poprzednicy .... sprawa jest techniczna... wydane zostanie postanowienie ( nie wyrok) o zarządzaniu wykonania kary. Jeśli przestępstwo było podobne to będzie to obligatoryjne zarządzenie wyk kary.

Powrót