K
kalasancjusz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Potrzebuję pomocy w zakresie ochrony własnego serwisu internetowego. Polska firma "Translanet" oskarża mnie o nieuczciwą konkurencję, ponieważ prowadzę serwis internetowy o nazwie TRANSLA z końcówką w adresie .net (Transla.net). Na codzień posługuję się nazwą TRANSLA, lecz własciciel firmy za pośrednictwem prawników oskarża mnie o tworzenie nieuczciwej konkurencji.
Nazwa "translanet" jest w trakcie patentowania w Urzędzie Patentowym. W związku z tym mam pytanie, czy rzeczywiście nie mgę posługiwac się nazwą serwisu "Transla" pod adresem internetowym "transla.net" ?
jednocześnie nadmieniam, iż nie prowadzę identycznej działalności jak firma translanet, lecz ten zakres działalności jest jedynie dodatkową działalnością promowaną na w/w stronie serwisu.
Będę wdzięczny za informację co zrobić, aby móc zatrzymać nazwę serwisu itp?
Nazwa "translanet" jest w trakcie patentowania w Urzędzie Patentowym. W związku z tym mam pytanie, czy rzeczywiście nie mgę posługiwac się nazwą serwisu "Transla" pod adresem internetowym "transla.net" ?
jednocześnie nadmieniam, iż nie prowadzę identycznej działalności jak firma translanet, lecz ten zakres działalności jest jedynie dodatkową działalnością promowaną na w/w stronie serwisu.
Będę wdzięczny za informację co zrobić, aby móc zatrzymać nazwę serwisu itp?