zasadzone alimenty- a nie placenie jak je odzyskac?

• Autor wątku Autor wątku Fatima231
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fatima231

Moja corka ma zasadzone alimenty od dziadkow jednak oni nie placa a maja emertury. Placili przez 4mce a od 2 lat cisza..co mam zrobic? Nie mam pomocy zadnej

Iść z wyrokiem do ZUS. Będzie im potrącał z emerytury. A po zaległe - do komornika. Albo o jedno i drugie do komornika, wybieraj.

można skierować sprawę do komornika

Ok do komornika. Ale jak mam to zrobic? Napisac do sadu pismo ze nie placa? Czy sad sie tym zajmie? Dziadkowie mieszkaja w innej miejscowosci niz ja. Ich syn przez 12 lat nie placi na dziecko jest niewyplacalny czy z nim cos tez mozna zrobic? Przeciez to tez jego dziecko

z wyrokiem do komornika idzeisz. składasz wniosek o egzekucje. co sadowi do tego ze nie placa, on wydał wyrok i tyle.

tylko najpierw złóż wniosek o nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności

no to złóż do komornika tego który działa "tam dalej", ale do najbliższego komornika, licząc od twojego miejsca zamieszkania również możesz złożyć

no pocztą poleconym. nie trzeba osobiście

karol bartosz napisał:
no to złóż do komornika tego który działa "tam dalej", ale do najbliższego komornika, licząc od twojego miejsca zamieszkania również możesz złożyć

nic nie rozumiem.... a poczta do komornika pisam nie moge wyslac? nadal nie wiem co robic?

Jak nie rozumiesz to już nie zrozumiesz.
Masz napisane jak byk co masz zrobić, masz to samo na forum, masz na google, masz na stronie każdego komornika.
Poza tym, masz jak to napisałaś prawnika, niech lepiej on się tym zajmie bo ty tego nie ogarniesz, choć to dziecinnie proste.

Piszesz, że nie wiesz co robić a post nr 4 w tym temacie to co ? Nie jest przepis na muffinki przecież.

Powrót