A
Andrzejtwardziel
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam Moja babcia postawiła dom bez pozwolenia na działce rolnej która należała do jej mamy.Mama zmarła od niej 5 lat później .Babci udało się załatwić do tego domu prąd wodę i opłatę za sam dom podatek od nieruchomości bez podatku za działkę bo to płacił ktoś inny ale tylko przez parę lat bo potem działka rolna została klasy V.Ta osoba która płaciła za to wiedziała ze dom stoi i tam mieszkamy.Moja Babcia zmarła i teraz prowadzi ten dom moja Mama.Ja mam już 40 lat a moja mama mieszkała z Mamą swoją w domu powyżej 40 lat.
Działka jest w księdze wieczystej ma osobny numer ale jest tam kilka innych działek które teraz ktoś chce sprzedać i trwa sprawa spadkowa i boimy się że nic nam się nie należy.Czy jest możliwość zasiedzenia samej działki z tym domem ? Bo Krewna się nami nie interesowała nie chciała za nic pieniędzy.a Myśmy w tą działke inwestowali kosili dbali no i płacili rachunki i mamy sąsiadów którzy potwierdzą że zachowywalismy sie jako właściciele działki i domu.
Pozdrawiam.
Działka jest w księdze wieczystej ma osobny numer ale jest tam kilka innych działek które teraz ktoś chce sprzedać i trwa sprawa spadkowa i boimy się że nic nam się nie należy.Czy jest możliwość zasiedzenia samej działki z tym domem ? Bo Krewna się nami nie interesowała nie chciała za nic pieniędzy.a Myśmy w tą działke inwestowali kosili dbali no i płacili rachunki i mamy sąsiadów którzy potwierdzą że zachowywalismy sie jako właściciele działki i domu.
Pozdrawiam.