T
Tomek247
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Od ok 16 miesięcy pracuję jako przedstawiciel w providencie składki zus są odprowadzane od mojego wynagrodzenia. Więc zasiłek powinien mi przysługiwać. Nie spełniam tylko jednego warunku a raczej nie do końca. Na początku kiedy zaczynałem prace przez pierwsze 2-3 miesiące zarabiałem mniej (nawet dużo mniej) niż minimalna krajowa czyli 1600 brutto za to po ok roku zarabiałem już trochę więcej niż minimalna krajowa ok 1800-2200 brutto po moich obliczeniach wychodzi na to że nadgoniłem początkowe straty i do zusu trafiło tyle pieniędzy (a nawet trochę więcej) niż kiedy bym pracował przez 12 miesięcy z wynagrodzeniem 1600 brutto.
Czy zostanie mi przyznany zasiłek ? Generalnie chodzi mi o wymóg że przysługiwałby mi on po przepracowaniu minimum 12 miesięcy z wynagrodzeniem wynoszącym nie mniej niż najniższa krajowa.
W sumie to tego warunku nie spełniłem, ale kasy dostali tyle ile powinni.
Pytam czysto orientacyjnie i tak pójdę i będę próbował sie ubiegać o ten zasiłek aczkolwiek nie wiem czy bardziej nastawiać sie na porażkę czy też nie.
Proszę mi nie przepisywać paragrafów itp. Proszę o jasną odpowiedź w zrozumiałym języku.
Pozdrawiam
Czy zostanie mi przyznany zasiłek ? Generalnie chodzi mi o wymóg że przysługiwałby mi on po przepracowaniu minimum 12 miesięcy z wynagrodzeniem wynoszącym nie mniej niż najniższa krajowa.
W sumie to tego warunku nie spełniłem, ale kasy dostali tyle ile powinni.
Pytam czysto orientacyjnie i tak pójdę i będę próbował sie ubiegać o ten zasiłek aczkolwiek nie wiem czy bardziej nastawiać sie na porażkę czy też nie.
Proszę mi nie przepisywać paragrafów itp. Proszę o jasną odpowiedź w zrozumiałym języku.
Pozdrawiam