Zasiłek dla bezrobotnych a zameldowanie

• Autor wątku Autor wątku Elle35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Elle35

Użytkownik
Odpowiedzi
53
Witam...

Na dniach tracę pracę a mieszkam 600km od miejsca stałego zameldowania, w związku z tym tworzy mi się problem z zasiłkiem dla bezrobotnych bo właściciele mieszkania gdzie wynajmuję nie chcę meldować nawet na czas określony a urząd nie zarejestruje mnie w urzędzie.
Czytałam, że osoby bez jakiegokolwiek meldunku mają takie prawo rejestracji w urzędzie pracy składając oświadczenie gdzie obecnie mieszka a więc powiedzcie proszę czy jako właściciel mieszkania mogę się z niego wymeldować i za jakiś czas ponownie się zameldować ?

Możesz zameldowac sue sama. Tam gdzue mieszkasz i wlasciciel nie ma tu wile dogadania.

Nie chcę robić nieprzyjemności dla tych państwa, są dobrymi ludźmi tylko niestety nie maja pojęcia o meldunku..boją się...dlatego myślałam, żeby po prostu sama się wymeldować ze swojego adresu..pozostając tym samym bez meldunku..a np za rok ponownie zameldować się w swoim mieszkaniu...sama już nie wiem co robić :(

Zamelduj sie sama tam gdzie mieszkasz. Obowiazek meldunkowy caly czas istniejr.

karolla0905 ...mam po prostu pójść do urzędu miasta i powiedzieć, że chcę się zameldować? ..przecież oni wymagają dokumentu własności lokalu...

Przeczytaj przyklejony poradnik o tym jak zameldoeac sie samodzielnie.

Przepraszam a gdzie znajdę ten przyklejony post?....a tak poza tym...co myślisz o tym abym po prostu sama się wymeldowała ze swojego adresu..pozostając tym samym bez meldunku..a np za rok ponownie zamelduję się w swoim mieszkaniu ? mam takie prawo?

Wg prawa masz byc zameldowana tam gdzie mieszkasz.

Powrót