zasiłek dla bezrobotnych holandia pomocy

• Autor wątku Autor wątku rapid0402
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rapid0402

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam ja mam taka przypadłość bo szukam i szukam i nie moge kurcze znaleźść :-| Jestem w holandii do 28 kwietnia nie pracowałem odrazu przyjechałem do polski na tydzień 26- 31 i jak wróciłem to podpisałem pierwszy kontrakt agencją 3 czerwca od razu zaznaczam ze nie jestem tu zameldowany pracuje tak ze jeden dzień dwa trzy w tygodniu ale zadarzało sie też tak ze pracowałem przez kilka tygodni dzień w dzień nawet w soboty.I teraz zaczynaja sie moje pytania bo zastanawiam sie kiedy dokladnie moge starac sie o zasiłek. Wiem że w przeciagu 36 tygodni musze miec przperacowane 26 tygodni ok to rozumiem ale teraz pytanie od kiedy liczy sie w mojej sytuacji te 36 tygodni od chwili podpisania kontraktu ? jeżeli faktycznie tak jest to licząc od 3 czerwca ze to jest mój pierwszy tydzień 36 tydzień bedzie miedzy 2-8 lutego tak ? drugi pytanie brzmi jeżeli teraz bede chciał jeszcze wyjechac na świeta od 16 do 3 stycznie to te tygodnie mi sie wliczają w czas tych 36 tygodni czy bede musiał odrobić te 3 tygodnie nie wiem jak dokładnie będe stał z praca czy bedzie akurat w tym czasie praca czy nie a trzecie moje pytanie jezeli juz dotrwam do teretczynie 8 lutego to czy moge wtedy sie ubiegać o zasiłek jeżeli np nie bede chciał dalej pracowac i wrócić do Polski a agencja powie ze jest dla mnie praca to moge
nie skorzystać z tej pracy i iśc na zasiłek ? z tego co sie dowiedziałem to moge iśc na zasiłek tylko wtedy gdy tej pracy nie będzie dobrze myśle ? i jeszcze jedne pytanie czy jeżeli np no nie bedzie tej pracy teoretycznie 8 lutego bede miał przepracowane te 26 tygodni bede tu w holadni 36 tygodni to jak złoże papiery do UWV to ile bede czekał od tego urzedu na odpowiedz ? i ostanie moje pytanie jeżeli bede chciał wyjecac do polski i np powiem że bede chcial szukać pracy w polsce to czy bede mmógł odrazu wyjechac z tą pozytywna odpowiedzią. Kurcze tak sie zastanwaim czy do tego czasu to przyapdkiem nie bede musiał siedziec tu do maja proszę o pomoc

Powrót