N
Nessaya_19
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Mam taką sytuację w zeszłym roku od 1 czerwca 2012 do 27 czerwca 2012 roku pracowałam w Czeskim przedsiębiorstwie które ogłosiło upadłość, poszłam chorować po ustaniu zatrudnienia (przez pół roku, choruje na padaczke oraz gruczolaka przysadki mózgowej, chorowałam na czas wykonania wszystkich badań do orzeczenia o stopniu niepełnosprawności),następnie zarejestrowałam się w Urzędzie pracy, w Marcu 2013 Urząd Skierował mnie na Staż, i tak o 1 Marca do 31 Lipca odbywałam staż z Urzędu pracy,od 1 Sierpnia byłam zatrudniona na umowę o pracę do dnia 2 stycznia 2014 (spółka zlikwidowala stanowisko pracy po tym jak ZUS zaczał ich kontrolować z tego powodu że po 2 miesiacach dowiedziałam się ze jestem w ciązy, a mnie oskarżył że świadczyłam pracę w celu uzyskania zasiłku (nie objęto mnie ubezpieczeniem, oczywiście występuje do sądu, bo jak sie okazało byłam JEDYNYM pracownikiem na etacie u nich w spółce, poza tym byli oni wczesniej oskarzeni o zatrudnianie kobiet w ciąży w celu uzyskiwania korzyści majątkowych), teraz zamierzam się zarejestrować w Urzędzie pracy, i moje pytanie, czy w takich okolicznościach przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych z PUP ?