Zasiłek dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku juleczka451
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

juleczka451

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam. 3 lata temu skończyłam szkołę i od tamtej pory nie rejestrowalam sie ani razu jako bezrobotna w UP, czy tez nie podejmowalam pracy chociazby na umowe o prace lub zlecenie etc. Czy nalezy mi się zasiłek ? Jeśli tak to po jakim czasie od zajerestrowania go dostanę ? Dodam że mam male dziecko.

za co zasiłek skoro nie pracowałaś? zasiłek nalezy sie tym ktorzy pracowali min 365 w ciagu ostatnich 1,5 roku i otrzymywali przynajmniej minimalne wynagrodzenie.

rozumiem dziekuje pozdrawiam

Witam,
pracowałam przez ostatnie 2 lata na umowie o pracę na etacie która została mi wypowiedziana w styczniu. Od grudnia dorabiałam sobie popołudniami i miałam umowę zlecenie do końca tego roku którą to ja wypowiedziałam. Było to dodatkowe zajęcie z którego miałam ok 400 zł w miesiącu (stanie na promocji w markecie). Czy należy mi się zasiłek?

Chodzi mi o to że główną pracę etatową straciłam z powodu zwolnienia natomiast z tej drugiej pracy zrezygnowałam.

Prawo do zasiłku otrzymasz od daty rejestracji.
Sposób rozwiązania umowy-zlecenia nie ma znaczenia przy przyznawaniu zasiłku.

Witam,
przez ostatni rok pracowałam na umowę zlecenie odnawianą co miesiąc i otrzymywałam minimalne wynagrodzenie. Jednocześnie studiowałam zaocznie. Pracodawca z tytułu, że posiadałam status studenta odprowadzał tylko podatek od wynagrodzenia. Aktualnie zaszłam w ciążę i zrezygnowałam z pracy oraz studiów. Czy w takim przypadku może przysługiwać mi zasiłek dla bezrobotnych?

Zasiłek nie będzie przysługiwał ze względu na brak składek.

Czy zasiłek przysługuje również tym,którzy sami odejdą z pracy,czy tylko tym,co zostali zwolnieni?

Jak ktoś odejdzie sam to będzie musiał czekać 3 miesiące na zasilek

Powrót