P
petracz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam problem i nie wiem co mam teraz zrobic. Opisze cała sytuacje .Jestem zatrudniony na umowe o prace .Od poczatku marca jestem na chorobowym na rekę , w dniu 5 wrzesnia konczy mi sie zasiłek chorobowy 182 dni. Miałem ustalony termin zabiegu ręki na koniec kwietnia i ze wzgledu na epidemie został mi przesunięty najpierw na maj a pozniej na 29 lipiec . W dniu 20 lipca złożyłem wniosek o swiadczenie rehabiltacyjne z opisem choroby oraz informacja o planowanym zabiegu na 29 lipca. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej informacji od zusu. W piątek 21 sierpnia byłem w zusie sie dowiedziec, poinformowano mnie tylko ze decyzja jest juz podjeta , swiadczenie rehabilitacyjne ze wzgledu na covid jest podejmowane bez komisji lekarskiej i mam czekac na jej doreczenie, maja na to 30 dni.
Lekarz prowadzacy poinformowal ze powrot do zdrowia za min 2 mies po zabiegu.
Mam teraz pytanie :
1 - czy lekarz ma mi wystawiac na dłużej l4 czy tylko do 5 wrzesnia ?
2- co jesli do 5 września nie otrzymam decyzji z zus chodzi mi o pracodawce
3- co jesli otrzymam decyzje odmowna z zus, wiem ze moge sie odwolac ale co z pracowdawca.
Rozmawiałem z lekarzem i stwierdzil ze nie wyda mi na tym etapie zaswiadczenia o zakonczeniu choroby dla lekarza medycyny pracy , wiec nie wchodzi jeszcze w gre powrot do pracy.
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Lekarz prowadzacy poinformowal ze powrot do zdrowia za min 2 mies po zabiegu.
Mam teraz pytanie :
1 - czy lekarz ma mi wystawiac na dłużej l4 czy tylko do 5 wrzesnia ?
2- co jesli do 5 września nie otrzymam decyzji z zus chodzi mi o pracodawce
3- co jesli otrzymam decyzje odmowna z zus, wiem ze moge sie odwolac ale co z pracowdawca.
Rozmawiałem z lekarzem i stwierdzil ze nie wyda mi na tym etapie zaswiadczenia o zakonczeniu choroby dla lekarza medycyny pracy , wiec nie wchodzi jeszcze w gre powrot do pracy.
Z góry dziekuje za odpowiedzi