Zasilek rodzinny z BELGII na nie swoje dzieci

• Autor wątku Autor wątku monisia5050
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monisia5050

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam.Ja jestem po rozwodzie i obecnie jestem w innym zwiasku mieszkam z moim partnerem i razem wychowujemy moje dzieci.Czy moj partner moze starac sie w belgii o zasilek rodzinny na moje dzieci?Jakie warunki musimy spelnic?

Można otrzymać zasiłek rodzinny na Wasze dzieci, a także dzieci np. Twoje z innego związku, pod warunkiem iż dzieci te mieszkają wraz z Tobą i Twoim partnerem.

;Można otrzymać zasiłek rodzinny na Wasze dzieci, a także dzieci np. Twoje z innego związku, pod warunkiem iż dzieci te mieszkają wraz z Tobą i Twoim partnerem.;

Tak mieszkamy razem z moim partnerem ja i moje dzieci ale czy musimy miec meldunek u mojego partnera?

Powinno być zameldowanie pod wspólnym adresem, jednak jeżeli macie odrębne adresy to też nie jest problem. Jednak w przypadku różnych adresów Twój partner musi mieć udokumentowania iż przekazuje pieniądze na utrzymanie dzieci.

nollewska napisał:
Powinno być zameldowanie pod wspólnym adresem, jednak jeżeli macie odrębne adresy to też nie jest problem. Jednak w przypadku różnych adresów Twój partner musi mieć udokumentowania iż przekazuje pieniądze na utrzymanie dzieci.
Ale udokumentowane czyli jak?Bo moj partner wysyla mi pieniadze na swoje konto bo ja z jego konta korzystam

Więc musisz mieć oficjalnie upoważnienie do tego konta, wówczas w przypadku udokumentowania płatności pobierasz z banku zaświadczenie o tym że jesteś pełnomocnikiem/upoważniona itp.

Powrót