S
Stan444
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
W lipcu ukończyłem 65 lat. Jestem bezrobotnym bez prawa do zasiłku od dłuższego czasu i nie mam żadnych szans na znalezienie pracy. Dotychczas z Mops otrzymywałem zasiłek okresowy ale w miesiącu listopadzie korzystając z informacji zamieszczanych w Internecie, [>"Każda pełnoletnia osoba, która jest niezdolna do pracy z powodu wieku... może wnioskować o zasiłek stały. Niezdolny do pracy jest ten, kto ukończył...65 lat (mężczyzna) i nie przyznano mu ani renty ani emerytury..."<. Wykropkowałem rzeczy, które mnie nie dotyczą.] zwróciłem się do tegoż ośrodka o przyznanie mi zasiłku stałego. Odmówiono mi na podstawie ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz.U.z2013r. z późniejszymi zmianami)
Proszę o odpowiedz na o pytanie: czy mam prawo do zasiłku stałego jako osoba długoletnio bezrobotna z powodu przekroczenia wieku 65 lat?
Proszę o odpowiedz na o pytanie: czy mam prawo do zasiłku stałego jako osoba długoletnio bezrobotna z powodu przekroczenia wieku 65 lat?