jobseeker allowance - ile można czekać
W UK mieszkam od prawie 3lat, partner od 6. Przepracowałam 26miesięcy u jednego pracodawcy partner 22miesiace. 16lipca 2010 zostalismy zwolnieni poniewaz fabryka upadła. W JC na rozmowie rejestracyjnej byliśmy dopiero 3sierpnia 2010 po JA, od tamtej pory nie pracujemy, co 2 tygodnie chodzimy na podpisy, co tydzien dzwonimy także po Crisis Loan ponieważ nie dostaliśmy zadnych pieniędzy. Dzwoniąc na infolinie 08456003016 z pytaniem co z naszym benefitem odpowiadaja że czekaja na decyzję jakiegoś biura imigracyjnego ze szkocji. Szukając w internecie tego biura czy jakiegoś kontaktu z nimi niestety nic nie znajduję, jakby cos takiego wogole nie istnialo. Nasz landlord narazie czeka na pieniadze ale juz nie dlugo, oczywiscie HB tez nie dostajemy ponieważ nie ma decyzji z JC i koło się zamyka. Z pracą jest krucho. Nie mamy żadnych dzieci i oszczędności na zasiłek czekamy już 10tygodni. Na poczatku mieliśmy jeszcze proble z dokumentami które pani w JC wzięla do wysłania ale niestety one nie doszły i musieliśmy wysyłac je znowu, po tygodniu od rejestacj ubiegając sie o pożyczkę powiedziano nam że wcale nie jesteśmy zarejestrowani. W tej chwili czekaja na decyzję ale zanim oni ją podejmą my bedziemy bezdomni. Chciałam się dowiedzieć czy to tak może się przedłużać, znajomi rejestowali się pozniej od nas pracowali tak jak my i zaraz w ciągu 2 tygodni dostali zasiłek. Dlaczego przy naszej decyzji tak dlugo się zastanawiają. I jeszcze chciałam się dowiedzieć gdzie można zgłosić zażalenie na osoby pracujące w JC, ponieważ tam jeden drugiego kryje czy zwykły pracownik czy manager wie tyle co ja i sa bardzo niekompetetni. Proszę o pomoc ponieważ z tych nerwów łysieje.PROSZĘ W citzenie powiedzieli mi tyle co na tej lini oni nie wiedzai nic nie mogga zrobic.