Zastraszanie windykacja

• Autor wątku Autor wątku Martynalasecka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Martynalasecka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Wzięłam pożyczkę w jednej z firm oferujących chwilówki. Nie spłacilam tej kwoty i zgadzam się z tym, że firma ma prawo do działań windykacyjnych. Pytanie czy praktyki tej firmy nie są przekroczone?
Dostawałam maile o tym, że będzie to zgłoszone do firm działających na terenie Niemiec i na terenie Rosji. To jeszcze w stanie jestem zrozumieć ale dzisiaj dostałam maila z tytułem "Czy wiesz co to jest kukła Voodoo?" w środku maila jest obrazek z lalką voodoo i przekierowaniem do filmiku na YouTube o tym jak zrobić taką lalkę i co ta lalka potrafi zrobić człowiekowi, nazywa się to voodoo tutorial, a pod samym obrazkiem "informacja o długu w profilu, przejdz do profilu". I nie wiem czy to normalne praktyki firm windykacyjnych czy co mam zrobić z taką wiadomością? Ewentualnie czy można to gdzieś zgłosić?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

robinson21 napisał:
a nie lepiej zwrócić pożyczkę?,

Pożyczkę zwracam do końca tego tygodnia. Pytam raczej o te praktyki windykacyjne, bo z takimi się jeszcze nie spotkałam

też pierwszy raz się z tym spotkałem - trudno coś sensownego odpowiedzieć,

czego to te firmy nie wymyślą...
Wobec mnie też masz dług z 2013. Pamiętasz?
Wpłać mi 200 zł na konto 98 1020 **** **** (załącznik widoczny dla superuserów) Inaczej wyślę na Ciebie umówionego słonia z Afryki z tytanowymi kłami na Ciebie :P

Voodoo :D chyba nie bierzesz takich głupot serio do siebie

Martynalasecka napisał:
Ewentualnie czy można to gdzieś zgłosić?
Zgłoś na policję, takie "praktyki" firm windykacyjnych nie powinny mieć miejsca.

Powrót