Zastraszenie o złożeniu zawiadomieniu o wyłudzeniu pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku upa89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

upa89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

dzisiejszego dnia otrzymałem dziwną wiadomośc rzekomo, nakłoniłem drugą osobę do zakupu programu który nie działa i czerpie na nim właśnie korzyści. Sprawa ma się następująco.

Posiadam stronę WWW, na niej mam zamieszczony PROGRAM PARTNERSKI PP.WRU.PL czyli do PROGRAMU DO POBIERANIA PLIKÓW WRU.PL

Stronę mam muzyczną i umieściłem link do programu pod NAZWA POBIERZ PACZKĘ MP3, który przekierowuje na stronę programu partnerskiego wru.pl

Wiadomo, że poprzez WRU.PL istnieje możliwosc wymiany plików m.in. paczek z plikami mp3. Informację, do programu umieściłem tuż nad MP3 do pobrania które są linki prosto do MP3. Osoba Twierdzi, że producent programu P2P jest oszustem i wyłudza pieniądze (program jest już od 2008 roku - ma sporo negatywnych opinii ale ma również i też te pozytywne dodatkowo sugeruje się tym ze eprogramy.net i strony jak mp3t.info, djoles.pl, djraven.pl posiadają również ten program do pobierania poprzez wymianę plików jak dla mnie program jest LEGALNY POSIADA LICENCJE i jest zarejestrowany i co najważniejsze funkcjonuje już tyle czasu i nikt nigdy nie przysłał mi e-maila że wyłudziłem od niego pieniądze.

Ta osoba twierdzi, że biorę czynny udział przy wyłudzaniu pieniędzy i nakłaniam ją do pobierania programu w którym nie ma plików z paczkami mp3 i że wogóle nie działa. Dodatkowo twierdzi, że wprowadzam w błąd ludzi. W programie WRU.PL na stronie głównej, jest napisane że można pobierac MUZYKĘ (pliki mp3) VIDEO & GAMES ale operator w regulaminie napisał ze nie gwarantuje ze pliki jakie szukamy właśnie tam znajdziemy. Po pobraniu programu, operator zaznaczył, że aby korzystac z niego należy wysłac sms'a o wartości xx,xx pln aby móc w pełni z niego korzystac. Ja dzieki programowi partnerskiemu, czerpię prowizję od takich ludzi którzy dołączą do usługo odbiorców.

Wyciąga wobec mnie oskarżenia że jestem oszustem i wyłudzam pieniądze. Co mam zrobic z tym fantem. Potrzebuję pomocy. Poniewaz, sam nie wiem co juz mam z tym zrobic. Program pobierają tysiące ludzi i producent nadal działa na rynku a osoba wyciąga wobec mnie takie oskarżenia! Trochę przeraza mnie postawa tej osoby i czuję się pokrzywdzony jako, że zostałem oskarżony o wyłudzanie pieniędzy.

Czekam na pomoc z waszej strony!

Powrót