zaświaczenie o niekaralności

• Autor wątku Autor wątku kruk77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kruk77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam w Grudniu 2002r zostałem skazany za grożby karalne wyrokiem 4 miesiące na 2 lata w zawieszeniu .Chciałbym się dowiedzieć kiedy mogę uzyskać zaświaczenie o niekaralności ponieważ w styczniu 2008 r dostałem odmowe wydania zaświadczenia ponieważ figórowałem jako karany.Z góry dziekuje za odpowiedż

Czy oprócz kary w zawieszeniu coś jeszcze w tym wyroku orzeczono (grzywna, nawiązka, inny środek karny)? Czy to wszystko zostało wykonane? Czy byłeś po tym wyroku ponownie karany, jeśli tak to kiedy? Czy kara w zawieszeniu była może zarządzona do wykonania?

oprócz kary w zawieszeniu i dozoru kuratora nie byłem po tej sprawie nigdy karany ani przed wyrokiem.Kara nie była zarządzona do wykonania ani grzywna.

Jeśli informacje, które podałeś są precyzyjne, to skazanie powinno być już dawno zatarte.

Bo nie sądzę aby czyn był tego rodzaju, że wchodziłby w grę art. 105 k.k.

nie nic z tych rzeczy czy mam wystąpić z Wnioskiem o zatarcie skazania.Dziękuję

Wystąpiłbym jeszcze raz do KRK o zaświadczenie. Pisanie wniosku o zatarcie skazania zapewne nic Ci nie da bo sąd zapewne go nie rozpozna merytorycznie ustalając. że skazanie już się zatarło z urzędu (zakładam oczywiście że Twoje informacje są precyzyjne)

Powrót