Zaświadczenie do WKU

• Autor wątku Autor wątku weron
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

weron

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Wraz z zakończeniem sie terminu mojego odroczenia, ze wzg na studia, dostałem powołanie, mam okazać dyplom. Ale tak sie składa, że nie poszło mi najlepiej i kończę studia rok później, termin obrony mam na przyszły maj. Miałem się bronić w marcu, ale ze względu na obowiązki w pracy złożyłem podanie o prolongatę i uzyskałem ją. Dostałem w dziekanacie zaświadczenie, ale nie spełnia ono oczekiwań WKU. Major wyjaśnił mi, że powinienem przynieść takie samo oświadczenie jak na początku studiów, by przedłużyć okres mojego odroczenia. Na wydziale nie chcą mi wydać takiego zaświadczenia, bo wg pań sekretarek nie jestem studentem, a może jestem? Mam prolongatę i zaświadczenie podpisane przez dziekana informujące, że ukończę studia w maju 2008(nie jest formatu A4 i ogólnie odbiega od wzoru, jaki był na początku studiów).

Cytuję: Zaświadczenie wydaje się celem przedłożenia w WKU [Miasto). Termin ukończenia studiów 31 maja 2008.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak rozwiązać ten problem? W WKU powiedzieli mi, bym 'przycisnął' panie sekretarki z dziekanatu. ;)
Czy te panie mają obowiązek wydać mi takie oświadczenie? Jeśli nie, to jakie mam inne wyjścia z tej sytuacji?

Pozdrawiam

Marcin

W sprawach wojskowych polecam forum.wojsko-polskie.pl (oficjale forum wojska polskiego)
Można tam uzyskać profesjonalnej porady "wojskowej" tak jak tutaj prawnej.

Powrót