Zaświadczenie o NIE odbyciu rehabilitacji

• Autor wątku Autor wątku Celvin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Celvin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam ponownie.

Niestety, ale znów mam problemy z ZUSem. Po zakończonym leczeniu na złamanie ręki, oddałem wszystkie potrzebne dokumenty do ZUS. Swoją drogą nachodziłem się za tym prawie miesiąc, bo tu źle pieczątka, tam daty nie ma itd. Mniejsza z tym. W każdym razie wydawało mi się że sprawa jest już zakończone i wystarczy czekać na wezwanie na komisje. A tu guzik. Dzisiaj dostałem informację, że muszę donieść jeszcze zaświadczenie o zakończeniu rehabilitacji. Problem w tym że nie byłem poddany żadnej rehabilitacji, po zdjęciu gipsu miałem jeszcze miesiąc L4 i tyle, chorowanie zakończone. Dzwoniłem dzisiaj do inspektoratu, i dowiedziałem się, że muszę donieść zaświadczenie o nieodbyciu rehabilitacji, takie od lekarza. Dzwoniłem więc od przychodni w której się leczyłem, i tam się dowiedziałem... że pierwsze słyszą o czymś takim, i w ogóle nie wydają takich zaświadczeń. Śmieszne, nie?

I tu się pojawia problem, co teraz zrobić? Dzwoniłem jeszcze raz do zusu, ale pani powiedziała że jeśli nie doniosę takiego zaświadczenia do 14 dni to sprawa zostanie umorzona ze względu na brak kompletnej dokumentacji. Jak jej powiedziałem że lekarz nie wyda mi takiego zaświadczenia, to powiedziała że mogę sam takie oświadczenie napisać. Ale nie wytłumaczyła mi jak takie oświadczenie ma wyglądać, co ma się na nim znaleźć. "Takie normalne", tyle się dowiedziałem. Może mi ktoś powiedzieć co ma się znaleźć na takim oświadczeniu? Wystarczy że będzie podpisane przeze mnie, czy lekarz też musi podbić na nim swoją pieczęć? Mógłby ktoś doradzić jak napisać takie cudo?

Powrót