Zaswiadczenie o niekaralnosci dla Angielskiego pracodawcy.

• Autor wątku Autor wątku Vandall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vandall

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Moje pytanie dotyczy prawa Angielskich pracodawcow do sprawdzania niekaralnosci pracownikow. Czy pracodawca potrzebuje podpisanej zgody pracownika zanim wystapi do KRK o takowe zaswiadczenie, czy moze to zrobic kiedykolwiek nie informujac nawet pracownika? Prosze o porade jakie pracownik ma prawa w tej dziedzinie. Dzieki wielkie x

Jezeli chodzi o CRB w Uk to pracodawcy musza być zarejestrowani w Criminal Records Bureau, aby móc dokonywać weryfikacji zapisów związanych z karalnością.

O to czy pracodawca moze sprawdzic Cie w KRK pytaj w dzialach zwiazanych z prawem w Polsce.

A czy ktokolwiek moze byl sprawdzany przez CRB i moze mi pare slow napisac jak sie to odbywalo ?? czy pracodawca sam to zalatwil, czy zostal poproszony przez pracodawce o dostarczenie tego dokumentu??
Co trzeba wyslac z aplikacja ?? Jakis dowod czy cos takiego ??

Dzieki :>

Witam, miałam CRB, ponieważ pomagałam jako wolontariusz przy nauce pływania w szkole syna, a tego rodzaju zajęcie wymaga CRB. Druk częściowo wypełniłam sama, część musiała wypełnić szkoła ( teoretycznie pracodawca), po zweryfikowaniu dokumentów tożsamości. Nie jest to absolutnie nic skomplikowanego. Potem pracodawca wysyła druk do biura CRB.
W tej chwili pracuję w miejscu, w którym sama wypisuję pracownikom formy do CRB, ale z ich udziałem. Potrzebne są są dokumenty tożsamości, potwierdzenie adresu zamieszkania itp. Należy to okazać pracodawcy do zweryfikowania. Można wybierać spośród wielu rodzajów dokumentów, więc nie powinno to stanowić problemu. To tak w skrócie. W razie wątpliwości - służę pomocą.

Dzieki wielkie za pomoc :)
Wlasnie to chcialem wiedziec xx

Powrót