Zaświadczenie o niekaralności

• Autor wątku Autor wątku Vault_Dweller_87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vault_Dweller_87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Po dłuższych poszukiwaniach udało mi się znaleźć pracę. Czekam już tylko na podpisanie kontraktu, do czego jednak niezbędne jest zaświadczenie o niekaralności. Poszedłem więc do sądu, powiedziałem w czym rzecz, otrzymałem dokument do wypełnienia z adresem sądu rejonowego w Poznaniu (mieszkam w Lesznie) i... to właściwie wszystko. Nie wiem co mam zrobić. Sprawa wydaje się oczywista, ale doświadczenia w kontaktach z wymiarem sprawiedliwości nie mam żadnego (co zresztą ww. dokument ma udowodnić:)) a słyszałem - od pracodawcy - że zdobycie tego zaświadczenia będzie wiązać się z kosztem ok. 50 złotych. Ale gdzie i komu wpłacić to już nikt nie raczył mnie poinformować. Najpierw chciałem nabyć znaczek skarbowy (za namową rodziców) ale dowiedziałem się w porę, że od stycznia 2007 są wycofane z użytku. Tylko - co je zastąpiło? Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

http://leszno.naszemiasto.pl/wydarzenia/807573.html jak widać w Lesznie nie ma jeszcze punktu KRK ale jest w Sądzie punkt informacyjny z tego co wyczytałem. Czyli atakujesz tu
Krajowy Rejestr Karny
przy Sądzie Okręgowym
w Poznaniu
al. Marcinkowskiego 32,
tel. (061) 8566018

Mogą pytać o karalność
osoby, których informacje dotyczą
organy państwowe i samorządowe w uzasadnionych przypadkach
pracodawcy - tylko, gdy jest to niezbędne w związku z zatrudnieniem pracownika
władze państw obcych, jeżeli w tej sprawie zawarto umowę lub pod warunkiem wzajemności

Powrót