zaświadczenie o niekaralności

• Autor wątku Autor wątku Suz2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Suz2007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witajcie. Potrzebuję zaświadczenie o niekaralności w ruchu drogowym dla kierowcy ciągnika siodłowego. Niestety jestem osobą karaną za inne przestępstwo.

Czy ktoś wie co należy wpisać w punkcie 11 wniosku o w/w zaświadczenie, żeby dotyczyło tylko ruchu drogowego?

Ma to być ponoć jakiś artykuł. Wszędzie pisze, że art. 5 ust. 3 pkt 4 ustawy z dnia 6 września 2001 r o transporcie drogowym. Ale panie w krk powiedziały, że to jest już nieaktualne.
Miał być art.6, ale to znów dotyczy licencji na taxi, więc też nie pasuje.

Proszę o pomoc.

Nie jest to moja "działka", ale może uda mi się pomóc.

Po pierwsze - może patrzę w zły druk wniosku, ale punkt 11 dotyczy "wskazania postępowania, w związku z którym zachodzi potrzeba uzyskania informacji o osobie" - ja chyba bym tam wpisała "uzyskanie zezwolenia na wykonywanie zawodu przewoźnika drogowego <kierowcy ciągnika siodłowego> - art. 7a ustawy o transporcie drogowym)".

Natomiast w punkcie 13 jest "zakres danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie" - rozumiem, że tu ma być wskazany artykuł? Jeżeli tak, to ja wpisałabym art. 7a ust. 3 pkt 6 w zw. z art. 5 ust. 2a ustawy o transporcie drogowym.

Tak mi się wydaje, ale jeszcze może warto byłoby się skonsultować z tymi paniami z KRK, czy to o te przepisy może chodzić.

Lathi napisał:
Tak mi się wydaje, ale jeszcze może warto byłoby się skonsultować z tymi paniami z KRK, czy to o te przepisy może chodzić.
Problem w tym, że te Panie twierdzą, że nie wolno im powiedzieć co należy tam wpisać..

Dziękuję bardzo za odpowiedź:)

Powrót