Zaświadczenie o okresie prowadzenia działalności gospodarczej

wald3k

New member
Witam czy ZUS może nie wydać na moją prośbę tego zaświadczenia jeśli mam zaległości w płaceniu składek ? Potrzebuje takiego zaświadczenie z dwóch źródeł do urzędu pracy, jedno już mam z Urzędu skarbowego wydali mi bez problemu czy zus może odmówić przez to że mam zaległość? Czy jest inny organ który może wydać mi takie zaświadczenie?

Jeśli to nieodpowiedni dział to z góry przepraszam!

Ale potrzebuje takiego właśnie zaświadczenia ponieważ otrzymałem dotacje i przez rok muszę prowadzić firmę muszę otrzymać zaświadczenie właśnie takie jakie napsialem w temacie o tym czy nadal prowadzę działalność i od kiedy

Nie tu chodzi o zaświadczenie o okresie prowadzenia działalności gospodarczej czyli że nie przerwanie przez rok prowadziłem działalność gospodarczą. Ja nie wiem czy powinna wymagać czy nie, dzwonili do mnie i mówili żebym dostarczył w ciągu 14 dni od upływu roku od daty założenia działalności czyli wypada to 01.11.2012 czyli jeśli w tym dniu wygeneruje zaświadczenie z CEIDG wygenerowane w pdf to to wystarczy tak?

Ostatnia edycja:
Ale w moim chorym urzędzie powiedzą że wygenerowałem za wcześnie i że mogłem tą działalność szybciutko zamknąć co by nie miało większego sensu bo chce ją prowadzić dalej, wygenerowałem teraz i jest u dołu że wygenerowano dnia tego i tego, wiec wygeneruje 01.11.2012 żeby im się wszystko zgadzało.

Dzwoniłem do informacji pup i faktycznie ma Pan rację wystarczy że doniosę im ten który wygenerowałem teraz a oni sobie sprawdzą w CEIDG w listopadzie. Jakaś niekompetentna Pani pracuje w tych dotacjach.

Dziękuje za pomoc

Powrót