Zaświadczenie o złym stanie zdrowia

• Autor wątku Autor wątku Eduu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Eduu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam ! Chciałem się dowiedzieć czy mam możliwość dostania zaświadczenia o złym stanie zdrowia , żeby odroczyć wykonanie kary pozbawienia wolności. W skrócie …. Mam uszkodzoną aortę główną po operacji w roku 2005/06 oraz założone śruby na biodrze lewym a dodatkowo cukrzycę. Gdzie powinienem się udać , do jakich lekarzy , czy jest szansa żeby nie iść teraz do odsiadki, wyrok mam skazujący i miałem się już zgłosić do aresztu karnego pozdrawiam Eduu

Po pierwsze jeżeli już Pan dostał wezwanie to jak najszybciej trzeba złożyć wniosek o odroczenie wykonania kary bo jak Pana zatrzymają to dowiozą do ZK i nie będzie tłumaczenia, że jestem chory. W ZK mają lekarzy i cukrzyca raczej nie będzie powodem odroczenia.

Do wniosku załączyć trzeba dokumentację medyczną i najlepiej udać się do lekarza sądowego po zaświadczenie o stanie zdrowia (lista lekarzy sądowych jest dostępna w sekretariacie sądu).

Można jeszcze we wniosku o odroczenie zawrzeć wniosek o przeprowadzenie dowodu z opinii biegłego na okoliczność czy w tym stanie zdrowia może Pan odbywać karę pozbawienia wolności.

Powrót