Zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej

• Autor wątku Autor wątku piotrexx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrexx

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Jak wygląda od strony formalnej takie zatrudnienie? Czy ktoś już to może wcześniej przerabiał? Na jakie zarobki można liczyć przy takich formach zatrudnienia?

Zarobki są uzależnione od konkretnej pracy, którą będziesz wykonywał, od firmy, której podnajmie cię agencja. Nie mogą być niższe niż płaca minimalna, w każdym razie na umowę o pracę.

Ja się przez agencję zatrudniłam do pracy w konkretnej firmie, nie wiem, czy można z agencją podpisać umowę i dopiero potem przeglądać jej oferty, nie wydaje mi się. Idziesz do agencji, wybierasz ofertę, jaka cię interesuje, jeśli agencja jest zainteresowana twoją osobą, to podpisujecie umowę i idziesz do pracy.

Warto też wcześniej poczytać opinie na temat agencji, zobaczyć czy dopełnia wszystkich formalności, czy ma wymagane certyfikaty etc.

Pati888 napisał:
Warto też wcześniej poczytać opinie na temat agencji, zobaczyć czy dopełnia wszystkich formalności, czy ma wymagane certyfikaty etc.

Zwłaszcza jak wyjeżdżamy za granicę. Znam osobę, która lata do tyłu jechała do pracy w Anglii. Na miejscu zabrano wszystkie dokumenty. Szczęśliwie wrócił do domu.

Powrót